Фейсбук Майката на малкото бебче Калина от Варна сподели как се

...
Фейсбук
Майката на малкото бебче Калина от Варна сподели как се
Коментари Харесай

Майката на бебчето от Варна: Щастливи сме! Мили хора, вие всички спасихте Кали!

 Фейсбук Майката на дребното бебче Калина от Варна показа по какъв начин се чувства дъщеричката й и нейният татко, който стана донор за животоспасяващата чернодробна трансплантация на детето зад граница.

Varna24.bg напомня, че за три дни с помощта на положителни хора беше събрана рекордната сума от над 1 млн.лв.

" Щастливи сме!!!!! След голям брой тествания бебе Калина има ново черно дробче и се усеща добре!

На 19 август бе осъществена чернодробната трансплантация на Калина. Донор беше нейният татко Явор. Двете интервенции продължиха общо 12 часа, всичко мина сполучливо и без затруднения.

След трансплантацията Калина прекара няколко седмици в интензивно поделение, тъй като беше с отворено коремче.

Лекарите се притесняваха само дали новият черен дроб получава задоволително кръв. Затова се наложи да се извършат още 3 интервенции - за разширение на артериите и последователното затваряне на коремчето.

Към момента лекарите са удовлетворени от положението на Калина. Тя към този момент е беличка, храни се и ни се усмихва всеки ден.

Явор също се усеща добре, движи се и се възвръща без проблеми след интервенцията.

Предстои ни да останем още най-малко месец в болничното заведение в Хамбург, до момента в който Калина се възвърне. Активното й лекуване продължава и идващите 6 месеца са извънредно значими за нея.

Искаме за следващ път да благодарим на всички положителни хора, които ни помогнаха и бяха до нас! Мили хора, вие всички спасихте Кали!!!! БЛАГОДАРИМ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) ОТ СЪРЦЕ!!!!! ", написа майката на Калина, Яна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР