Фейсбук Майка с дете чака на спирка във Варна близо три

...
Фейсбук
Майка с дете чака на спирка във Варна близо три
Коментари Харесай

Майка с дете чака с часове автобус на спирка във Варна, след като отказа да седне на стъпалата

 Фейсбук Майка с дете чака на спирка във Варна близо три часа рейс за Девня, откакто два следващи рейса се оказали със заети към този момент седалки и водачите отказали да качат правостоящи пасажери, научи Varna24.bg

Жената пристигнала по работа до Варна с дъщеричката си. В 13.30, когато минал първият рейс, водачът отказал да качи пътничките, защото нямало места, а вървели инспекции на ДАИ и той не желал да бъде санкциониран. Предложил на дамата, в случай че желае да седне на стъпалата. Тя обаче отказала, поради обстоятелството, че не е редно да си заплаща автобусен билет и да стои с детето си на стъпалата където може да се случи акцидент, в случай че недай си Боже вратите се отворят в придвижване и тя изхвърчи с детето си на открито. 

Същото се случило и час по-късно, когато минал втори рейс за Девня, в който също всички седалки били заети. 

Младата жена изчакала търпеливо третия рейс, в който била решена да се качи, даже в случай че се наложи да търпи санкция и разправии. Шофьорът обаче се оказал много по-мил и декларирал, че казусът не е нито на водачите, нито на пасажерите, а на компанията транспортьор, която би трябвало да пуска в час пик повече рейсове.

До момента рейс по линия 14 е през един час и заран, към Варна, а по обед и вечер от Варна към Девня с него се прибират най-вече възпитаници и работещи. Ако има повече курсове няма да се стига до напрежение и водачите да се тормозят, че може да бъдат санкционирани. Това обаче, обяснил лидерът, няма по какъв начин да стане, тъй като всеки спомагателен курс значи разход за спомагателни рейсове, гориво, лидер и инспектор, а компанията транспортьор надали ще поеме тези разноски. 

Въпреки това индивидът на собствен риск обрал всички останали пасажери и по идващите спирки, с цел да не им се постанова да се прибират с таксита до домовете си по трасето от Варна до Девня. 

Според младата жена, която ни описа за случая, инспекциите на ДАИ и несгодите за пътуващите по веригата, пристигнали откакто недоволна пътничка от Езерово се оплакала, че пътуват натъпкани в рейсовете по направлението Девня - Варна и назад. 

Решението на казуса остава в последна сметка на частната транспортна фирма  " Волан " ЕООД, която не може да остави хората през зимата да мръзнат по спирките, като се има поради че във Варна учат и работят доста от живеещите в Девня, Белослав, Езерово, Страшимирово и Казашко, които употребяват услугите на тази транспортна компания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР