Фейсбук Малък пианист жъне успех след успех, научи Varna24.bg. Леон Леонидов-Гуглев

...
Фейсбук
Малък пианист жъне успех след успех, научи Varna24.bg. Леон Леонидов-Гуглев
Коментари Харесай

6-годишен пианист от Варна жъне успех след успех

 Фейсбук Малък пианист жъне триумф след триумф, научи Varna24.bg . Леон Леонидов-Гуглев е на 6г. от Варна. Свири на пиано от две години.

" Беше доста дребен може би на 2 или 3 годинки, когато сподели, че този инструмент му харесва. От самото начало доста мелодично е подхождал, натискайки клавишите. Но на тази възраст никой не искаше да работи с него и споделяха, че би трябвало да стане най-малко на 6 годинки, с цел да стартира образование. Ние не се отказахме и продължихме да търсим преподавател. Така открих музикаления възпитател Наталия Стойнева, на която сме извънредно признателни за търпението и метода, за всичко, на което го научи. За страдание след тежко боледуване тя ни напусна. От към 3 седмици с него работи Саша Парушева. С нея трябваше за доста малко време да научи 3 нови творби, с които да взе участие на първи кръг в супер финала на интернационален музикален конкурс. Благодарение на нея, Леон завоюва първо място и се класира за втори кръг, за който той се приготвя сега. Тази година за него беше доста сполучлива, взел участие е в над 10 национални и интернационалните музикални и пиано състезания, като няма нито едно присъединяване без да е отличен с премия.

От извършените до в този момент състезания е отличен с 4 трети места, 3 втори и три първи. До края на годината чакаме резултатите от още два състезанието и огромният край, за който загатнах към този момент. В някой от състезанията се е конкурирал с деца, които в неговата възрастова група са били до 11г. На националния конкурс за пианисти " Мила Михайлова ", където беше отличен с трета премия, той беше най-малкият участник.

Освен към пианото, Леон има доста други ползи, посещава две школи по математика, които в този момент са онлайн и се е явявал на две математически надпревари, където също се показа чудесно. Заради пандемията няма по какъв начин да играе шах и баскетбол и това доста му липсва. Снима се и в един от филмите на Валери Лилов, модел е към организация Старс Академи също. Не му остава доста свободно време, тъй като е по през целия ден на учебно заведение, само че се опитваме да компенсираме с игри през уикендите ", показа за медията ни майката на Леон Анна Петрова.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР