Фейсбук Кметът на Варна Иван Портних сподели как върви изграждането на

...
Фейсбук
Кметът на Варна Иван Портних сподели как върви изграждането на
Коментари Харесай

Кметът показа как върви изграждането на многофункционалната зала в Първа ЕГ

 Фейсбук Кметът на Варна Иван Портних показа по какъв начин върви построяването на новата многофункционална зала в Първа езикова гимназия. Ето какво написа той в профила си във фейсбук, където разгласява и фотоси:

" Нова многофункционална зала за културни събития построяваме в Първа езикова гимназия. Дейностите се правят по график. Важно е да спазим периодите, с цел да може през месец май учебното заведение да посрещне с нова облага един огромен празник - 140 години от основаването на първата варненска гимназия и 55 години - Първа езикова гимназия Варна! "

Както Varna24.bg заяви, съгласно плана за реконструкцията в Първа ЕГ строително-монтажните работи по реорганизация и преустрояване на съществуващата трапезария в зала за културни мероприятия ще трансфорат учебното заведение в привлекателно място за развиване на личността и база за бъдеща конкурентна професионална реализация; 

Ремонтът би трябвало да обезпечи съвременна зала за културни мероприятия, осигуряваща оптимален комфорт с добра звучност и отговаряща на всички условия за натоварване, земетръс, противопожарна сигурност. Съществуващата постройка е разположена като пристройка, отделена с градивна фуга към главната постройка на учебното заведение, употребено от Първа езикова гимназия. Сградата се състои от един полуподземен и един надземен етажи. 

Новото пространство е с опция да събере 379 седящи места и в допълнение са планувани две места за хора с увреждания. За пожарна евакуация са планувани с изключение на главния вход още два спомагателни аварийни изхода с външни стълби към двора от запад.

Подиум е очакван от южната страна - железна структура, повдигаща равнището на 120 см над равнището на пода на залата с настилка от дюшеме. Зад подиума са планувани обслужващи пространства - съблекални мъже и дами, развити на две равнища с метална конструкция, ползвайки височината до главния покрив. В югозападния ъгъл се резервира съществуващото предверие за зареждане на кухнята на полуподземния етаж, която остава непроменена. В северната част на залата са планувани помещение за надзор на звука и осветлението, повдигнато на 200 см над главното равнище с достъп през независима стълба от фоайето пред залата и помощно помещение. В северната част на постройката обслужващите санитарни пространства и лекарския кабинет остават непроменени. За обезпечаване на зареждане на системите за пожарна безопасност на полуподземното равнище са преустроени две пространства в контейнер за дренчерната апаратура и техническо помещение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР