Фейсбук Кметът на Варна Иван Портних сподели информация и снимки от

...
Фейсбук
Кметът на Варна Иван Портних сподели информация и снимки от
Коментари Харесай

Напредва изграждането на спортно-развлекателния комплекс във Владиславово

 Фейсбук Кметът на Варна Иван Портних показа информация и фотоси от построяването на новият спортно-развлекателене комплекс във " Владиславово ", видя кореспондент на Varna24.bg

" Напредва построяването на спортно-развлекателния комплекс във " Владиславово ". Комплексът включва: многофункционална зала с 400 места и под земята паркинг, огромно футболно игрище + 2 помощни стадиони, 2 стадиони за баскетбол и волейбол, 2 тенис корта, фитнес навън, алея за джогинг, детски ъгъл, открита сцена, зони за отдих, нова прилежаща паркова зона и други ", написа Иван Портних. 

Ето какво разяснява за медията ни преди време кметът на региона Николай Костадинов:

" Залата ще разполага с над 400 места за посетителите и по мащаби се явява втората Спортна зала във Варна с разгърната застроена площ от над 1000 кв.м. Вече е подготвен подземният паркинг под залата. Предвижда се построяването на паркинг и към залата, като общият брой на местата за паркиране ще бъде за към 100 автомобила.

Вътре в самата зала ще има санитарни пространства, съблекални, бани, тоалетни, складова база, както и кафе-клуб. Самото спортно оборудване на комплекса ще разполага с игрище за футбол със общоприети размери, покрито с изкуствена трева. Отделно ще бъдат завършени две по-малки стадиони за футбол на дребни малки врати. Ще има комбинирани стадиони за волейбол и баскетбол и комбинирано игрище за тенис на корт. Отделно от това ще бъде построен и професионален тенис корт. Проектът планува още оформянето на алея за тичане и ролери към всички уреди. Ще има зона за отдих, стрийт фитнес, сцена навън, писти за спринтови дисциплини, аматьорски скейт парк, външна кафе-сладкарница в зоната на спортния комплекс. "

Стана ясно обаче, че оптимистичните прогнози регионът да се снабди с скъпата облага за празника на Варна няма да се осъществят заради забавянето поради изключителното състояние. 

" Срокът за завършването на комплекса по план е до края на 2020 година и считам, че това е реалистичният период поради събитията, в който " Владиславово " ще има своя нов съвременен състезателен комплекс ", добави още Николай Костадинов.  

Районният кмет уточни, че огромният план се осъществя върху повърхност от 38 дка, а за реализирането му има изключителната поддръжка на общинската администрация в лицето на кмета на Варна Иван Портних и изрази своята признателност за това.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР