Фейсбук Катастрофите, причинени от шофьори, които нямат шофьорски книжки, се увеличават

...
Фейсбук
Катастрофите, причинени от шофьори, които нямат шофьорски книжки, се увеличават
Коментари Харесай

Освободиха безумеца, забил колата си с бясна скорост в стена на варненско заведение

 Фейсбук Катастрофите, породени от водачи, които нямат шофьорски книжки, се усилват с всяка минала година. Голяма част от случаите приключват трагично – с доста ранени и даже жертви. Такъв е и казусът във варненския квартал " Галата ", при който недееспособен водач се вряза с висока скорост в заведение за бързо хранене и рани тежко притежателя му.

и сплоти стотици хора в обществените мрежи с претенции за по-строг надзор от страна на " Пътна полиция ", тъй като съгласно тях водачите извършители обикалят необезпокоявано по улиците.

Както Varna24.bg заяви, към 21 ч. автомобил, ръководен от недееспособен водач, се врязва с висока скорост в стената на заведение за бързо хранене. Шофьорът, който е бил на 29 години, идва от централния път, пробвайки се да направи ляв завой. Той губи надзор над автомобила, качва се на близо 20 см бордюр и безусловно се врязва в стената на заведението.

През това време притежателят Петър Дулев и неговата брачна половинка Галя са приготвяли храна за клиенти. Първото, което виждат, са светлините от фаровете на идващ автомобил. Следва мощен удар, от който Петър отхвръква на близо 2 метра. От удара върху него се обръщат фритюрниците с врялата лой, в коите се е приготвяла храната. В резултат на това Петър е с близо 40% изгаряния. За благополучие няма заплаха за живота му.

Съпругата на Петър описа пред Българска национална телевизия, че в началото лидерът е отказал да поеме виновността си и се е опитал бързо да избяга. Той се е обадил незабавно на свои другари, които да дойдат и бързо да измъкнат автомобила. В последна сметка признава виновността си, само че откакто идват екипи на " Пътна полиция ", той изрично отхвърля да му бъдат направени проби за алкохол и опиати. Очевидци описаха, че навръх това място постоянно се провеждат гонки и дрифтинг, и това се случва освен нощем, само че и през деня.

Шофьорът, който в никакъв случай не е имал брошура, е освободен.

Ако страната предприеме съответни дейности, казусът с водачите, които карат без книжки, ще се реши, съгласно Христо Димитров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

" Относно мястото, което приказваха локалните - на запад хората са го решили - кръгови, легнали служители на реда, камери. Можем да вземем за образец Англия, която 60-те/70-те години на предишния век стартира да вкарва тези ограничения и ето след какъв брой години дава резултат - на трето място в Европа по минимален брой починали на пътя на милион население ", добави той пред Българска национална телевизия.

Според него ограниченията в закона са задоволително строги, що се отнася до санкциите, само че стои казусът със събираемостта на санкциите.

" И отново стигаме до такава степен - безотговорност и липса на правдивост. Има задоволителен надзор от " Пътна полиция ", само че казусът е, че там няма поддръжка от страната за разпределяне на камери ", съобщи Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР