Фейсбук Жители на варненския район Аспарухово се обявиха против някои предвидени

...
Фейсбук
Жители на варненския район Аспарухово се обявиха против някои предвидени
Коментари Харесай

В Аспарухово се обявиха против транспортни инфраструктурни промени

Фейсбук Жители на варненския регион " Аспарухово " се оповестиха срещу някои планувани транспортни инфраструктурни промени при ремонтите в квартала, научи Varna24.bg .

Ето какво се показва в искане, изпратено до съветниците от ПК " Транспорт ", която ще заседава през днешния ден:

" В момента в кв.Аспарухово се осъществят огромни планове за преустрояване на уличната мрежа за регионът да стане по-добро място за живеене. Преди седмица на нарочна среща в кметството беше показан плана на целия ремонт. Доста късно, само че въпреки всичко се надяваме, да не е препалено късно, тъй като във зародилата полемика се откроиха няколко значими проблематични въпроса, съгласно всички присъстващи жители от квартала. А точно:

Какво постанова затварянето на кръстовището до Морската гимназия? Това е значимо кръстовище поради затварянето на предното такова на сп.Калин след потопа в Аспарухово. Затварянето му ще докара до натоварване на новоизграденото кръгово кръстовище пред кметството, като 95% от трафика в Аспарухово ще минава през него. Общо мнение, след извършена анкета е, че кръстовището би трябвало да се резервира, като се контролира със светофар, или се направи кръгово. Считаме, че има опция за това макар, че плана е признат.

В заданието към плана е указано да се изградят " джобове " за рейсовете на градския превоз по всички спирки, само че в плана няма планувани такива за спирки " Народни будители " и " Любен Каравелов " в посока Аспарухов мост.

На бул.Народни будители в сектора след кръговото по посока центъра на Аспарухово са планувани бетонни разделители сред платната с височина от 50 см. Тази височина е извънредно незадоволителна, поради натовареното придвижване в този сектор, и дава опция за бързо прекосяване на недобросъвестни пешеходци към една от двете спирки. Това ще основава съществени предпоставки за ПТП.

При затварянето на левият завой на кръстовището на бул. " Народни будители " и ул.Злетово е належащо разрешаването на противоположен завой на кръстовището пред Поликлиниката, за да не се натоварва кръговото в центъра на квартала. Това не е видно от плана.

В плана е планувано затваряне на съществуващите подходи към гаражите на жилищни кооперации на ул. " Кирил и Методий " с номера 21, 25 и 35 като за това е планувано потреблението на локалното платно. То е с широчина от 3 м., а там съгласно заданието е планувана велоалея. След срещата всички се сплотиха към концепцията, че методите би трябвало да останат както са сега.

След ремонта на ул. " Мара Тасева " и бул. " Първи май " се вижда острата нужда от слагане на светофар за ляв завой на кръстовището с ул. " Кирил и Методий " в посока кметството.

Пак след същия-ремонт по миналата точка се затвориха всички леви завои на изходите на ж.к. " Дружба ". Необходимо е разрешаването на противоположен завой на кръстовището с ул. " Кирил и Методий " и отварянето на още един излаз към бул. " Народни будители " за разтоварване на изключително рисковия излаз зад училище Христо Ботев.

Има съществени терзания по отношение на отводняването и зимното разчистване на кръговото кръстовище основано на центъра на " Аспарухово ". От опит знаем, че при всеки по-голям дъжд в тази част от улицата става река, а и дали широчината на платната ще е задоволителна за снегорините.

Жителите на улиците: " Белгород ", " Ростов ", " Орел " и " Курск ", Стадион Корабостроител и компаниите в региона изпитват усложнения във връзка с входно /изходните/ точки към този регион тъй като излазът им към булеварда и квартала е единствено един /от ул. " Ростов " към ул. " Народни будители ". Същият е много стеснен за преминаващите камиони и рейсове. В плана не видяхме заложен втори подобен излаз. Предвид разрастването на региона и бъдещото му заселване с новодомци живущите смятат, че в този момент е момента да се намерения и за тях като се отвори втори излаз посредством продължение на ул.Орел до магазин Била с изход на бул. " Народни будители ". 

Вярваме, че в най-бързи периоди ще се обсъдят нужните промени по плана за разрешаване на препоръчаните проблеми.

Очакваме да бъдем осведомени авансово с цел да участваме в разискванията и да се срещнем с взетите ограничения. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР