Фейсбук Едри костури ловят майстори на язовир в Родопите. Юни и

...
Фейсбук
Едри костури ловят майстори на язовир в Родопите. Юни и
Коментари Харесай

Любим на хиляди българи язовир в Родопите с кристално бистра вода с нова изненада

 Фейсбук Едри костури ловят майстори на язовир в Родопите. Юни и юли са най-хубавите месеци за лов на риба в тези планински води. Едва в този момент рибата е супер дейна и се храни навсякъде. 

Живописният " Широка поляна ", ситуиран в сърцето на Родопите, от дълго време си е спечелил славата на един от най-привлекателните у нас. Високите борове, които стигат досами водата, свежата зеленина и тишина в близост притеглят мнозина рибари през лятото.

В предходни години най-атрактивен бе кефалът, чиято популация беше мощно намаляла, само че в този момент рибата още веднъж възстановява позиции в кристално бистрата вода. Ловят се риби с всевъзможни размери, като не са необичайност трофеите, надхвърлящи кг.

От началото на този сезон язовир " Широка поляна " изненадва с възторг от едри костури. В предни години този див звяр попадаше рядко на кукичките, само че в този момент е най-масовият тип. Дори дребосъците са останали на назад във времето и по-рядко попадат на кукичката.

Печеливши са позициите по южния бряг на водоема в региона на местността Кавал тепе. Достига се по здрав път. Язовирът редува заливи, стенички и дълбоки скалисти крайбрежия, които са привлекателно местообитание за рибите. 

Не търсете рибата в най-дълбоката вода. Рибите избират да се задържат в сектори с дълбочина до 3-4 метра. Ако търсите бабушка или каракуда, тогава подобаващи са залетите от водата треви и сухи клони.

Класическата стръв си остава белият червей, като от време на време би трябвало да стреляме с прашката от същата примамка. Използването на тежка захранка има антиефект и плаши рибите в бистрата като сълза вода. Понякога костурите са най-лакоми, когато ги търсим на дребна рибка рано заран или по здрач. Не са изключени и удари от балканските пъстърви, които, въпреки и не с огромна бройка, въпреки всичко плуват във водите на язовира, написа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР