Фейсбук Днес, 9 януари 2019 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема

...
Фейсбук
Днес, 9 януари 2019 г., Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема
Коментари Харесай

Черни облаци над Мегз, обвинена е в сериозно престъпление!

Фейсбук Днес, 9 януари 2019 година, Районна прокуратура-Пловдив притегли като обвинена Миглена Каканашева, на 28 година, за това, че през месец септември 2018 година, като подстрекател, в съучастничество с Румен Рончев и А.Л., като причинители, съзнателно ги е склонила незаконно да присвоят непозната движима движимост, автомобил, модел " Мерцедес G 350 “, на стойност 98 560 лв., благосъстоятелност на лизингова компания в гр. София, като обсебването е в огромни размери – закононарушение по член 206 ал.3 във вр. алинея 1 във вр. чл.20 алинея 3 във вр. ал.1 от Наказателния кодекс. 

По същото досъдебно произвеждане, от 8 януари 2019 година, като обвинени са привлечени и Рончев, на 40 година, и А.Л., на 32 година, за това, че през месец септември 2018 година, в Пловдив, в съучастничество, като причинители, и в съучастничество с Миглена, като подстрекател, незаконно присвоили непозната движима движимост – автомобил, модел " Мерцедес G 350 “, благосъстоятелност на лизингово сдружение в София, като обсебването е в огромни размери – закононарушение по член 206 алинея 3 във вр. ал.1 във вр. чл.20 алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

На А.Л. е повдигнато обвиняване и за това, че на 28 септември 2018 година, в Пловдив, съзнателно е станал причина да се внесат погрешни условия в формален документ, формиран според открития ред, като декларирал в Първо районно управление (на МВР) на МВР-Пловдив, че лек автомобил, модел " Мерцедес G 350 “  е бил незаконно лишен – закононарушение по член 314 от Наказателния кодекс.

До момента е открито, че обвинената Миглена имала финансови усложнения при обслужването на лизинговия контракт за горепосочения автомобил – " Мерцедес G 350 “.  Поради тази причина тя и обвиненият Рончев решили незаконно да го присвоят, без за нея да има последици, като се разгласи пред способените органи, че е откраднат. Според събраните доказателства, през месец септември 2018 година обвинената Миглена убедила и обвинения А.Л., дружно с Рончев, да осъществят авансово замисления проект за обсебването на автомобила и оповестяването му за откраднат.

След извършено следствие, автомобилът " Мерцедес G 350 “ е открит от полицейски чиновници в двор на парцел на родственик на А.Л., в региона на Раковски, обл. Пловдив, като същият е бил върнат на лизинговото сдружение в гр. София, само че без истинския мотор, за който е открито, че е бил сменен.

Обвиняемият Рончев е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, като следва Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда  за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “. Спрямо Рончев са събрани доказателства и за осъществено друго закононарушение, за което също му е повдигнато обвиняване по член 194 алинея 1 от Наказателния кодекс - за това, че на 31 декември 2017 година, лишил непознати движими движимости – два броя спойлери, на стойност 1 800 лв., от влекач, марка " Мерцедес “. 

Спрямо обвинената Миглена, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на 10 000 лв.. Обвиняемият А.Л. е с мярка за неотклонение " подписка “, взета по-същото досъдебно произвеждане от по-рано.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР