Фейсбук Д-р Олеся Ямполска е психиатър и сексолог. Завършила е Кримския

...
Фейсбук
Д-р Олеся Ямполска е психиатър и сексолог. Завършила е Кримския
Коментари Харесай

Тясна специалистка: Българите обичат да ги бият в леглото, аналният е фантазия №1

Фейсбук Д-р Олеся Ямполска е психиатър и сексолог. Завършила е Кримския държавен медицински университет. Ето какво сподели тя пред " 24 часа ":

- Д-р Ямполска, на база на опита ви, българите падат ли си по по-нестандартен секс?

- Започнаха. Такъв вид секс стана по-популярен след поредицата книги и филми “50 нюанса сиво " и свободния достъп до порно. Така се разпространиха и БДСМ практиките (връзване и дисциплинираност, доминиране и послушание, садизъм и мазохизъм - от англ. ез). Нивото на половата просветеност обаче е ниско. Хората се пробват да пробват нещо, без да схващат какви могат да бъдат следствията и къде са допустимите граници. Затова в обществата, където практикуват това, постоянно има лекции или образования.

Например в този момент се развива школата на Шибари. Това е изкуството на връзването, което идва още от Япония. В наши дни се практикува много интензивно измежду хората, които обичат обездвижване. А това е огромен култ както при дамите, по този начин и при мъжете.

При такива практики е доста значимо хората да знаят къде се намират нервите, кръвоносните съдове, с цел да не притиснат нещо, да не осакатят колегата, а да се получи приятна играта, половото преживяване.

Един учител по Шибари разказваше, че то може да се употребява като психотерапия, тъй като връзването в подобен формат (показва фотография на прикрепен към стола човек - б.а) имитира прегръдка. Много мощна и приятна. И индивидът, който връзва, може да помогне на връзвания да излекува свои доста дълбоки психологични контузии. Но в случай че дадете въжето на човек, който нищо не схваща от тази материя, може да стане пакост.

- Освен въжета употребяват ли се и подръчни материали?

- Зависи от фантазиите. Всеки си има своите фетишчета. Някои обичат свинските опашки, тъй като те са по-хард и повече се впиват в кожата. Например този, който е в подчинена позиция, може да хареса, че има червени следи от тях. Коланите са по-безопасни - не притискат толкоз съдове и нерви. Това е форматът за здравословна половост на възрастен човек. Не е здравословно обаче, когато към този момент не можеш да чувстваш възбуденост, както и да изпиташ оргазъм без тези средства.

- Имате ли случаи на ваши пациенти, които дотам са се пристрастили към тези практики, че не могат да изпитат оргазъм и възбуденост, без да практикуват ексцентричен секс?

- Да, има и това за тях е доста тежко, тъй като е мъчно да построяват връзки със своите сътрудници. Навлизат толкоз надълбоко в тази материя, че губят чувството за своя сътрудник. Постоянно би трябвало да сменят половите си сътрудници, с цел да могат да дават отговор на техните мечти. Това става към този момент болестно положение.

- Как се появяват такива мечти при хората? Кой по-често ги инициира - мъжът или дамата?

- При най-лекия вид нормално тази игра на доминант - зависещ се инициира от дамата. Понеже тя е по-срамежлива, а мъжът би трябвало да е като мъжага.

Но по-тежки игри, които изискват специфична подготовка и спомагателни уреди, нормално са инициирани от мъжете. Те гледат порно, виждат, че нещо им харесва и тогава се пробват да вкарват тези неща в половия живот със своята партньорка.

- Как подхожда човек, който е обожател на тези практики, към нов сътрудник? Как му се разкрива?

- Те нормално търсят сътрудници в областта на половите си ползи. Имат си специфични конгреси. В бара мъчно се случва такава свалка.

- При БДСМ по какъв начин единият да предизвести, че към този момент не му е прелестно?

- Има разнообразни способи. Ако устата не е запушена, може да каже някаква кодова дума, да вземем за пример стоп или жълто. В другия вид, в случай че има топка в устата да вземем за пример, се дава играчка, и в случай че сътрудникът я пусне, значи край. Ако не се спре, това минава в садизъм.

- А от кое място идва насладата при еротичната асфиксия?

- От прекъсването на О2 в мозъка, както и че повече венозна кръв се задържа в мозъка. Сякаш той предава повече електрични импусли.

Има и смъртни случаи, само че е като при плуването - човек би трябвало да се научи по какъв начин да го прави. Трябва хората да знаят къде и какъв брой да притискат, да имат минимална просветеност. Притискането с ръцете е много рисково.

- По какви други ексцентрични полови практики си падат българите?

- Аналният секс бие всички върхове при мъжете. Има обаче случаи при неопитни, при които се предизвикват разкъсвания. И самите мъже получават контузии, инфекции. Затова би трябвало да знаят стъпките и да схващат какво вършат.

- А женските мечти?

- Да ги преобладават, изнасилват, секс с двама мъже. В реализацията обаче има много разочарования. Затова има и мечти, които е по-добре да си останат такива.

- Какви са БДСМ почитателите у нас и по света, където също сте работили?

- В Русия да вземем за пример са над 35-годишни, а в България са по-млади. От 20-22-годишни до 30-35 година Мъжете и дамите са наедно. Повечето мъже тук търсят Госпожа - по-възрастна и по-доминантна. Жените пък търсят Господин. И това е забавното. Броят на мазохистичните хора е по-голяма от тази на садистичните.

- А какви са най-крайните практики?

- Има разнообразни уретрални катетъри, има топки, пускащи ток. Продават се в сексшоповете. Срещат се много хард неща. Във всяко незабавно поделение има всевъзможни движимости, извадени от вагини и дупета.

При българите от по-хард нещата е известно увиването с транспарантно фолио. С него се прекъсва и възвръща дишането. Жертвата не може да се движи, нормално не вижда и тя лежи като кукличка. Това дава надълбоко преживяване - ти си обгърнат, като в корема на майка си.

- Бихте ли предложили като експерт на хората да се извърнат към по-нестандартните полови практики?

- Насочвам ги първо да изучат фантазиите си. Това е най-важното. Ако и двамата желаят да пробват БДСМ, то добре. Но дано стартират по-леко. И да дефинират границите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР