Фейсбук Безсрочен палатков лагер на входа на резиденция Евксиноград се организира

...
Фейсбук
Безсрочен палатков лагер на входа на резиденция Евксиноград се организира
Коментари Харесай

Безсрочен палатков лагер на входа на резиденция Евксиноград

 Фейсбук Безсрочен палатков лагер на входа на резиденция " Евксиноград " се провежда през днешния ден от 12 часа.

" Не можем повече да поносим безочливото тъпчене на закони и бруталната свирепост, ширеща се на всички места към нас!!! ", зоват бранителите на животните.

Ето и техните претенции:

1. Спешни промени в законодателството, които да подсигуряват,че ВСЯКО съзнателно несъблюдение на служебни отговорности от държавен или общински чиновник е закононарушение.

2. Незабавно назначение на инспекции за законността на работата на всички ОДБХ и БАБХ от самостоятелен външен за организацията надзорен орган.

3. Санкциониране на всички кметове, кметски наместници, общински или държавни чиновници, позволили или направили престъпления или закононарушения.

4. Промени в ЗЗЖ гарантиращи, че чиновниците на зоополиция ще са способени и надзорен орган по него.

5. Създаване на ЕФЕКТИВНО РАБОТЕЩА Зоополиция, чиято активност да бъде регламентирана в съответна нормативна уредба, като обособена конструкция в Министерство на вътрешните работи.

6. Бъдещи инспекции с ГАРАНТИРАНО присъединяване на представители на Неправителствени организации по отношение на работата на общините по преодоляване популацията на безстопанствените кучета. 

7. Финансиране от страната на чипирането и кастрирането на домашни кучета за интервал от 2 години. 

8. Законови промени за ограничение и реализиране на сполучлив надзор върху достъпа до токсини и пестициди. 

9. Промени в ЗЗЖ - по-тежки наказания за нарушение на закона от длъжностни лица в общини, общински приюти; БАБХ и структурите й; ветеринарни специалисти; районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. 

10. Промяна в Наказателен кодекс, която да направи РЕАЛНО наказателното гонене на закононарушения против животни и да реализира предварителна защита,чрез увеличение на наказванията отнемане от независимост и паричните наказания както е записано във входираното предложение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР