Фейсбук Арт салонът на Варненския апелативен съд е един от 28-те

...
Фейсбук
Арт салонът на Варненския апелативен съд е един от 28-те
Коментари Харесай

Арт салонът на Варненския апелативен съд е номиниран за Проект на годината 2019 на Фондация Лале

 Фейсбук Арт салонът на Варненския апелативен съд е един от 28-те номинирани за Проект на годината 2019 на Фондация Лале, оповестяват от пресслужбата на съда.

В представянето ни от неправителствената организация напомнят, че галерията има за цел, от една страна да показва творбите на младите създатели в неравностойно обществено състояние от Школа " Дедал “, а от друга – да сътвори необикновена конюнктура за чиновниците и посетителите на съда, която да " смекчи “ работата по тежките проблеми, които институцията взема решение. Човекът, издигнал номинацията, е Дарина Иванова от Морски клуб " Приятели на морето “ - Варна. Тя насочва благопожелание към дребните актьори: " Да са все по този начин смели в работата си, тъй като страхът изяжда душата “.

В момента в арт пространството на петия етаж в Съдебната палата е подредена втората част от изложбата " Петното Пльок “. В 30-те платна създателите опитват в актуалната нереална живопис. Талантливите и изобретателни деца от " Дедал “ имат свое непокътнато място – лична изложба в Апелативен съд – Варна. Салонът им дава не просто поле за изява, само че и опция за развиване. Това е 10-тата им юбилейна галерия тук.

Нашите сътрудници от " Дедал “ са номинирани и за Международния кинофестивал за късометражно кино на млади създатели " Карантината “ 2019. Целите са:  опазването на рибарско населено място " Карантината “ като част от актуалния български фолклор, поминъка на риболовците и техния бит; стимулиране на доброволчеството в артистичните юношески среди и разпространение на творбите на младите създатели. 

Проект на Годината на Фондация Лале е годишна премия за най-хубавите планове на цивилен организации в обществената сфера. " Идеята е да отдадем обществено самопризнание на хората, които работят за възстановяване на живота и опциите на другите “, споделят от организацията. Членове на журито са представители на водещи бизнес компании, медии, дипломати и хора на изкуството.

Инициативата се организира за 15-та поредна година. Наградата е особено направена от проф. Георги Чапкънов. Церемонията по връчването на годишните награди е на 8 юли 2020 година

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР