Фейсбук 83-годишният Христо Маринов от Варна, който страда от деменция, отново

...
Фейсбук
83-годишният Христо Маринов от Варна, който страда от деменция, отново
Коментари Харесай

Дядо Христо отново е в неизвестност, да помогнем на дъщеря му да го намери!

 Фейсбук 83-годишният Христо Маринов от Варна, който страда от деменция, още веднъж е в неопределеност. Неговата щерка Бистра Иванова приканва във Facebook за подпомагане всеки, който е виждал възрастният човек, научи Varna24.bg .

Мъжът е в неопределеност от през вчерашния ден сутринта, а ето и апелът на неговата щерка:  

" Вчера сутринта към 8.30 излязохме от у дома и съм не запомнила да заключа вратата. Когато се върнахме - към 13.30 татко ми към този момент го нямаше. Помислих, че може би е отишъл да се разноски до детската площадка, както прави от време на време. За жал чак след 2 часа забелязах, че не си е облякъл якето, в което е ДжиПиЕс-а, с който проследявам къде е, както и персоналните му документи. Веднага се обадих до Второ районно ръководство. Отидох да го потърся до жилището му, отидох до с. Куманово, за където понякога желае да потегля, вървях и до гарата, тъй като и натам постоянно го влече. Говорих с полицията там, питах на касите дали са го виждали... Върнах се да ревизира дали не се е прибрал. После още веднъж излязох да го диря и вървях до полицията. Снощи в 22.00 ч. още го нямаше. Притеснявам се, че е леко облечен за температурите. Притеснявам се, че може да се е качил на някой трен или да скита объркан в някой квартал... В джоба си има към 10 лева Няма персонални документи.

Преди година когато го търсих още веднъж, го открихме в гр. Провадия, с помощта на хора от Facebook.

Сега още веднъж МОЛЯ ЗА ВАШАТА ПОМОЩ.

Баща ми е на 83 години, облечен е с тъмносин поларен суичър с бежови маншети и яка, със сив панталон, под който евентуално е с пижамата си, върви с черни обувки без връзки, с една сребриста патерица е. Висок е към 1.70, слаб (около 63 кг.) Типично за него е, че не чува - има 90 % глухота и не вижда с дясното око. Страда от деменция, заради което евентуално е объркан. Със сигурност не се е хранил и може би не е пил вода от обяд.

Вероятните места, към които може би е тръгнал:

- кв. Чайка, в гр. Варна, където живееше допреди да се реалокира при мен.

- гр. Провадия, където има родственици или с. Нова шипка, където е живял като млад

- с. Куманово, гр. Варна, където имаме остаряла селска къща. Съответно региона към Колхозен пазар, откъдето потегля рейса за там.

Притеснително е, в случай че се е качил на трен и не е съумял да слезе от него в точния момент. Има възможност да е отишъл прекомерно надалеч.

Моля, всеки който има информация да ми се обади на тел: 0898841280. Ще съм доста признателна за всякаква информация! ", написа Бистра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР