Фейсбук 21-годишният Золфи В., който е бил привлечен към наказателна отговорност

...
Фейсбук
21-годишният Золфи В., който е бил привлечен към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Домашен арест за Золфи от Варна, първият задържан за нарушаване на карантината

 Фейсбук 21-годишният Золфи В., който е бил притеглен към наказателна отговорност поради отклонение от карантина, от през днешния ден е под домакински арест с определение на Варненския областен съд. Спазването на мярката за неотклонение ще бъде следено със средство за електронно наблюдаване /гривна/, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

До днешното определение на Варненския областен съд 21-годишният юноша е бил арестуван от Районната прокуратура във Варна за период до 72 часа, след  като е бил упрекнат за осъществено закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.

В интервала от 23 март до 30 март 2020 година обвиненият нарушил ограничения, издадени срещу разпространението на заразна болест по хората, открити със заповеди на министъра на опазването на здравето на Република България. Като лице, сложено под карантина за период от 14 дни с наставление на РЗИ – Варна, той не извършил задължението да не напуща мястото за настаняване, посочено като адрес на карантината. Деянието му е осъществено по време на изключително състояние, обвързвано със смъртни случаи от пандемията от COVID-19.

Престъплението по чл.355, ал.2, по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс планува наказване наказването е отнемане от независимост до пет години и санкция от 10 до петдесет хиляди лв.. Той е първият арестуван в ареста обвинен във Варна за отклонение от наложените карантинни ограничения.

Золфи В. отпътувал за Англия на 13 март тази година, с цел да си търси работа, и се завърнал на 23 март с полет от летище Лутън след несполучлив опит да си откри занаят.

На варненското летище попълнил наставление за слагането му под карантина като пасажер, който се завръща от рискова страна. Посочил, че ще обитава по време на ограничаването на адреса на своя другар. Вместо домашна изолираност 21-годишният обвинен напуснал дома на приятеля си. По време на отклоняването от карантинните ограничения Золфи В. прикачвал фотоси в профила си във фейсбук, които потвърждават, че не е на посочения в предписанието адрес.

Днешното правосъдно съвещание за установяване на мярка за неотклонение на обвинения е било извършено виртуално посредством видеоконферентна връзка от особено оборудваната стая за разпити на арестувани лица в ареста и правосъдната зала на Варненския областен съд. Това се постанова по отношение на изключителните ограничения по време на пандемията от COVID-19.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР