Фейсбук 20-годишният борец Мохамед Абдулкадер е задържаният и обвинен в тероризъм

...
Фейсбук
20-годишният борец Мохамед Абдулкадер е задържаният и обвинен в тероризъм
Коментари Харесай

20-годишният борец Мохамед е задържаният в Бургас, шокиран е от обвинението в тероризъм!

 Фейсбук 20-годишният герой Мохамед Абдулкадер е арестуваният и упрекнат в тероризъм юноша след огромна спецоперация на ГДБОП и ДНС в Бургас тази заран, удостовери служебният бранител на Мохамед адв. Веселина Василева

" Срещу Абдулкадер е повдигнато обвиняване за тежко закононарушение по гл.1 от Наказателен кодекс - за тероризъм. Обвинението е по чл.108 А ", сподели адв. Василева. Според източници на " 24 часа " борецът е упрекнат както в закононарушение против България, по този начин и против друга страна

Адв. Василева показа, че самият Мохамед бил шокиран от ареста и обвиняването. Отричал да има връзка с готвен терористичен акт. Разказал, че при едно от визитите при татко си в Сирия преди 4 година се снимал на смешка с оръжие и след това пуснал фотографията в обществените мрежи. Подозирал, че съмненията против него евентуално са тръгнали от там.

Бащата на Мохамед живее в Сирия, само че постоянно пътувал до Турция, където ходел и синът, разкриха осведомени пред 24 часа. Дори сега задържаният герой бил под карантина, защото неотдавна се върнал от чужбина.

Заедно с него на разпит през днешния ден са извикани още няколко момчета от спортния клуб по битка " Бургас ", разкри треньорът Николай Дачев. " Разбрах за ареста на Мохамед преди час, шокиран съм. Познавам това дете - доста положително и възпитано. Взех го от 6-ти клас в спортното и в никакъв случай не сме имали проблеми с него ", описа пред наш кореспондент бургаският треньор. Младият герой имал обещаваща спортна кариера, бил е три пъти първенец на България по класическа битка. В началото на предходната година спечелил орден на републиканско в Бургас, след което отпътувал при татко си. Върнал се за абитуриентския бал и още веднъж отпътувал. Майка му е българка и живее в Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР