Фейсбук знае на кого се обаждате и кой ви звъни,

...
Фейсбук знае на кого се обаждате и кой ви звъни,
Коментари Харесай

Още разкрития: Фейсбук знае на кого се обаждате и кой ви звъни, на кого пращате SMS и какво пише в него

" Facebook " знае на кого се обаждате и кой ви звъни, на кого пращате SMS и какво написа в него Докато потребителите не престават да трият Facebook профилите си поради заради абсурда с " Кеймбридж Аналитика ", мнозина откриват, че обществената мрежа има надалеч повече данни за тях, в сравнение с чакат. Например: входящи и изходящи позвънявания и SMS-и.

Две години от обществената мрежа са събирали имена на контакти, телефонни номера и SMS-и в продължение на две или повече години от устройства с Андроид, написа уебсайтът Арс Текника (Ars Technica).

От компанията декларират, че информацията е складирана в обезопасени сървъри и е взимана единствено със знанието на консуматори, които са дали единодушието си. Оттам изясняват, че информацията не е била споделяна с другари или външни приложения, а се употребява, " с цел да се усъвършенства общуването на хората във Facebook ", като им се помогне да се свързват с други хора. 

Facebook разгласи на уеб страницата си, че в никакъв случай не продава данните и не събира наличието на есемесите или диалозите. Но говорителката не отговори на въпроса за какво е належащо да се събира информация за телефонни контакти и есемеси, написа АП.

Скандалът, избухнал поради шерването с " Кеймбридж Аналитика " на персонална информация 50 милиона консуматори, което е разрешило манипулирането им в навечерието на изборите в Съединени американски щати, докара и до основаването на придвижването #deletefacebook (изтрий Facebook - англ.).

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР