Фейсбук заяви, че е открил базирана в Израел неправителствена кампания

Фейсбук заяви, че е открил базирана в Израел неправителствена кампания ...

Фейсбук изтри стотици страници и профили от Израел заради опит да се повлияе на избори.Фейсбук заяви, че е открил базирана в Израел неправителствена кампания за влияние, целяща намеса в изборите в различни страни, и е изтрил десетки акаунти, участвали в разпространението на дезинформация, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Шефът на киберсигурността на Фейсбук Натаниел Глайшер заяви, че компанията е изтрила 65 акаунта, 161 страници и десетки групи. Повечето от тях са се престрували на кандидати и са разпространявали фалшиви новини за избори, предимно в страните от Африка. Кампанията е действала и в Югоизточна Азия.
Страниците са имали 2,8 милиона последователи и са били видени стотици хиляди пъти.Фейсбук е наложил забрана на Архимедес - израелска компания, която е водела кампанията за намеса в изборите. Социалната мрежа е подложен на натиск за по-прозрачни действия срещу дезинформацията, откакто беше разкрито, че Русия е използвала социалната мрежа, за да повлияе на президентските избори в САЩ през 2016 г., припомня АП.

Източник: petel.bg