Фейсбук заяви, че е открил базирана в Израел неправителствена кампания

...
Фейсбук заяви, че е открил базирана в Израел неправителствена кампания
Коментари Харесай

Фейсбук изтри стотици страници и профили от Израел заради опит да се повлияе на избори

Фейсбук съобщи, че е разкрил основана в Израел неправителствена акция за въздействие, целяща интервенция в изборите в разнообразни страни, и е изтрил десетки сметки, взели участие в разпространяването на дезинформация, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Шефът на киберсигурността на Facebook Натаниел Глайшер съобщи, че компанията е изтрила 65 акаунта, 161 страници и десетки групи. Повечето от тях са се престрували на претенденти и са разпространявали подправени вести за избори, най-вече в страните от Африка. Кампанията е работила и в Югоизточна Азия.
Страниците са имали 2,8 милиона почитатели и са били видени стотици хиляди пъти.Фейсбук е наложил възбрана на Архимедес - израелска компания, която е водела акцията за интервенция в изборите. Социалната мрежа е подложен на напън за по-прозрачни дейности против дезинформацията, откогато беше разкрито, че Русия е употребила обществената мрежа, с цел да повлияе на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, напомня АП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР