Фейсбук започва да маркира страниците в социалната мрежа на медии

...
Фейсбук започва да маркира страниците в социалната мрежа на медии
Коментари Харесай

Фейсбук ще маркира страниците на държавно контролирани медии

Facebook стартира да маркира страниците в обществената мрежа на медии под държавен надзор от Китай, Русия, Иран и други страни, а по-късно това лято ще блокира всевъзможни реклами от такива издания, които се целят в консуматори в Съединени американски щати.

Компанията заяви, че хората следва да знаят, че едни или други вести, излезли в медиите, може да са следени от някое държавно управление.

Специалната маркировка " state-controlled media " ( " следени от страната медии " ) ще бъде сложена на към 200 медии, заяви Ройтерс. Сред тях са съветската " Спутник ", китайската организация " Синхуа ", иранската Прес ТВ и доста други.

Тези медии " комбинират въздействието на медийна организация със стратегическата помощ на страна ". " Ние считаме, че хората би трябвало да знаят дали информациите, които четат, идват от издание, което може да е под въздействието на държавно управление ", съобщи Натаниел Глейчър, шеф по киберсигурността на Facebook.

В същото време Facebook няма да маркира по сходен метод медии, които са основани в Съединени американски щати. Компанията счита, че основаните от държавни организации в Съединени американски щати медии съблюдават публицистична самостоятелност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР