Фейсбук за първи път изтри пост на американския президент Доналд

...
Фейсбук за първи път изтри пост на американския президент Доналд
Коментари Харесай

Фейсбук премахна пост на Тръмп заради невярна информация за коронавируса

" Facebook " за първи път изтри пост на американския президент Доналд Тръмп, защото нарушава политиката на компанията против разпространението на погрешна информация за ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Въпросният пост съдържал линк към видео на телевизия " Фокс нюз ", в което Тръмп споделя, че децата са " на процедура ваксинирани " против вируса.

" Facebook " означи, че видеото съдържа лъжливи изказвания, че група хора е неподатлива на Covid-19, което е нарушаване на политиката на обществената мрежа против нездравословната подвеждаща информация за ковид.

Това е първият случай, в който " Facebook " отстранява напълно пост на Тръмп, вместо да го маркира като нарушаващ политиката ѝ против дезинформацията, както правеше до момента.

В няколко проучвания беше изказано съмнение, без то да е потвърдено, че вероятността за заразяване при децата е по-малка, в сравнение с при възрастните и при тях е по-вероятно да се проявят единствено леки признаци. Това обаче не е еднакво на " на процедура ваксиниран " против вируса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР