Фейсбук вече е по-добре подготвен срещу опитите за манипулация на

...
Фейсбук вече е по-добре подготвен срещу опитите за манипулация на
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг: Фейсбук вече е по-подготвен за борба с изборни манипулации

Фейсбук към този момент е по-добре квалифициран против опитите за операция на избори, увери шефът на обществената мрежа Марк Зукърбърг в конюнктура на нови закани за изборите за Конгрес на Съединени американски щати през ноември, съобщи Франс прес.

Зукърбърг от месеци е подложен на критика, че не е приел задоволително съществено приписваните на близка до Кремъл компания акции по дезинформация и операция по време на президентските избори в Съединени американски щати от 2016 година и постоянно декларира, че Facebook е осъзнал мащабите на казуса и изразходва средства за битката с него.

През 2016 година "бяхме готови за обичайни хакерски атаки, само че не чакахме, че задгранични играчи ще правят съгласувани осведомителни интервенции с мрежи от подправени сметки за разделяне и дезинформация ", призна още веднъж Зукърбърг.
"Днес Facebook е по-добре квалифициран за такива офанзиви ", увери той и напомни, че най-голямата обществена мрежа в света към този момент е "идентифицирала и премахнала подправени сметки преди изборите във Франция, Германия, щата Алабама, Мексико и Бразилия ", декларира Зукърбърг в дълъг пост в страницата си във Facebook.

Освен приписваните на Русия дезинформационни акции Facebook е разпознал и "мрежа в Иран, обвързвана с иранските държавни медии, която се пробва да популяризира агитация в Съединени американски щати, Англия и Близкия изток ", напомни Зукърбърг.

"Премахнали сме общо над един милиард подправени акаунта, в множеството случаи няколко минути след основаването им, сред октомври и март ", посочи той и означи, че Facebook блокира "милиони подправени сметки всеки ден ".
Освен това обществената мрежа дава на всичките си сътрудници по фактологическа инспекция на информацията (факт-чекинг) в света софтуерен инструмент, който разрешава по-добро засичане на подправени или лъжливи фотоси и видеоклипове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР