"Фейсбук трябва да се страхува от тази жена" - под

...
"Фейсбук трябва да се страхува от тази жена" - под
Коментари Харесай

Германско издание: Фейсбук трябва да се страхува от Мария Габриел

"Фейсбук би трябвало да се опасява от тази жена " - под това заглавие немското списание „ Фокус ", представено от "Дойче веле ", помества просторен портрет на българската еврокомисарка Мария Габриел, която дава отговор за цифровата стопанска система.

Габриел, която пое ресора от германеца Гюнтер Йотингер, изяснява пред "Фокус ", че има намерение да продължи неговата работа, като ѝ придаде собствен персонален нюанс.

Екологичен потенциал избра Мария Габриел за еврокомисар

Скандал в Народното събрание за Мария Габриел: „ Куха лейка”

„ Трябва да създадем още в региона на дигитализацията ", споделя Мария Габриел. И още: „ Ние в Европа имаме огромен капацитет ". Обтекаеми фрази, под които всеки би се подписал. Габриел към момента наподобява малко несигурна, когато приказва за своите задания. Това е първата ѝ среща с публицисти, откогато пое ресора преди осем седмици. Личи ѝ, че гледа най-много да не допусне някоя неточност ", написа авторката на публикацията Мириам Мол и споделя за целите на Мария Габриел - да вземем за пример да в профил последните трудности пред премахването на по този начин наречения „ геоблокинг " и да предизвиква построяването на мрежи за безжичен интернет в села и градове.

Българската еврокомисарка даже има визия за обща телеком-мрежа на страните от Европейски Съюз и се надява, че до 2027 година цифровият вътрешноевропейски пазар към този момент ще дава принос от 415 милиарда евро годишно към европейската стопанска система. „ Така могат да зародят стотици хиляди нови работни места ", споделя Габриел пред списанието.

"Много ангажирана и способена "

„ На сърцето ѝ лежи най-много битката против подправените вести, които се популяризират в обществени мрежи като Facebook. Сформира се да вземем за пример група от специалисти, които би трябвало да предложат параметрите на една бъдеща общоевропейска самодейност по въпроса. И да изработят насоки за взаимоотношението с Facebook, Туитър и сие. След последната офанзива на вируса „ Уонакрай " българката има проекти и за битката против кибертерора: „ Европа би трябвало да си вземе поука ", споделя тя. Идеята ѝ е да бъде направен проект за бързата реакция на Европейски Съюз при положение на такава офанзива. "

По-нататък авторката напомня, че през януари България за първи път поема председателството на Европейски Съюз: „ За Габриел това е опция да обори някои предубеждения против нейната бедна страна. „ В България 28% от IT-специалистите са дами, до момента в който приблизително за Европейски Съюз процентът е едвам 16 ", гордо изяснява тя. "

Евродепутат: Габриел няма тактика за цифровото общество

Какво сподели Мария Габриел в чуването си пред Екологичен потенциал?

След къс обзор на биографията на Мария Габриел в обявата за нея четем: „ Фракционният водач на Европейската национална партия Манфред Вебер (ХСС) споделя, че Габриел е „ доста ангажирана и способена ". И че работи и „ оттатък границите на своята партийна принадлежност ":

„ Тя е човек, който може да се бори за ясна лична линия - и в това време да търси консенсус. "

Но Габриел поддържа положителни контакти освен с фракционния водач. Филоложката, която има и политологическо обучение, е чудесно омрежена вътре в своята партия: брачният партньор ѝ, французинът Франсоа Габриел, е непосредствен с водача на ЕНП Жозеф Дол, който даже е кумувал на сватбата на семейство Габриел. Детето им израства в Брюксел с два езика. У дома Мария Габриел приказва български, а мъжът ѝ - френски. "

"Фокус " за Мария Габриел: "Фейсбук би трябвало да се опасява от тази жена " https://t.co/DHAkRUaABC pic.twitter.com/2mfRD0MyzN
— DW (Български) (@dw_bulgarian) September 4, 2017
По-нататък авторката на публикацията напомня, че 38-годишната Габриел е най-младата еврокомисарка и със благосклонност разказва отзивчивото ѝ отношение към близките и към членовете на екипа ѝ.

„ Комисарката по цифрова стопанска система е политик, който търси близкия контакт. И в същото време държи на свещената цялост на своя персонален живот - не разгласява фотоси на фамилията си, а в обществените мрежи основната европейска специалистка по дигитализацията се подвизава само в служебното си качество. Във Facebook тя написа на български, в Туитър - на британски. "

Коя е Мария Габриел - българско предложение за Европейска комисия

Учител от Гърмен заема мястото на Мария Габриел в Екологичен потенциал

По-нататък в публикацията става дума за комплицираните връзки с интернет-гиганти като Google: „ Българката желае да постави юзди на този исполин и придвижва работата по нов закон за електронна протекция на персоналната сфера. Този закон би трябвало да разшири обсега на Директивата за протекция на персоналните данни, която влиза в действие следващата година. "

"Това е неистина "

В края на обширния портрет на Мария Габриел авторката визира и един български сюжет, обвързван с еврокомисарката:

„ Габриел за малко си изтървава нервите, когато чува въпроса за отправените към нея обвинявания в шуробаджанащина. Българският проверяващ уебсайт „ Биволъ " и списание „ А-спекто " я бяха обвинили, че в интервала 2010-2013 е плащала едвам 200 евро наем за апартамент от 128 квадратни метра в влиятелния квартал „ Лозенец ", покрай столицата София (това е дословната дефиниция на авторката - бел.ред.). Сума, която е към четири пъти по-ниска от междинния наем. „ Това е неистина ", отсича Габриел. Но не навлиза в детайлности.

На излизане от постройката на Еврокомисията тя още веднъж се сблъсква с тази тематика. Един български екскурзиант я разпознава и се провиква: „ Корупция ". Комисарката в началото резервира хладнокръвие и се пробва да успокои индивида. Но без триумф. След което Габриел се обръща към своите сътрудници и потегля назад към входа на постройката. Ще би трябвало още да израства в новата си служба - и да привиква с насрещния вятър, който в Брюксел от време на време е много пикантен ", четем в края на публикацията, оповестена на страниците на списание "Фокус ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР