Фейсбук трябва да положи усилия, за да оправдае и възстанови

...
Фейсбук трябва да положи усилия, за да оправдае и възстанови
Коментари Харесай

Наш евродепутат: „Фейсбук“ да се придържа към европейския регламент за лични данни

" Facebook " би трябвало да постави старания, с цел да оправдае и възвърне доверието, което потребителите са й дали. Гарантирането на персоналното пространство онлайн не е единствено обвързване на законодателните институции, само че и на фирмите, които би трябвало да ползват законите. Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на двустранна среща с вицепрезидента на софтуерния колос Фейсбук и началник на отдела Newsfeed Адам Мосери.

 
" Очаквам Facebook да се придържа към европейския правилник за персонални данни (GDPR) освен в Европа, само че и по света ", добави българският евродепутат. По думите й от огромно значение в тази ситуация е и цифровата просветеност на обществото.
 
„ Технологичният гений на България е на международно равнище, а страната ни е измежду водещите в района във връзка с среда за развиване на стартъпи “, съобщи пред Мосери евродепутатът Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

 
„ Дигиталното общество се развива с бързи темпове и нововъведенията са всекидневие, само че има и доста уязвими точки, точно по тази причина работя за по-ясни правила, както за бизнесите, по този начин и за потребителите ", разяснява Майдел.
 
Като член на Комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите в Европарламента, Ева Майдел работи за облагородяването на бизнес средата в Европа и улеснението на потребителите при търсенето на правата си, изключително при осъществяването на онлайн и интернационалните покупки. Евродепутатът от ГЕРБ е докладчик за групата на ЕНП по основополагащи за цифровия обединен пазар актове - Директивата за услуги с цифрово наличие, Регламента за цялост за персоналното пространство онлайн и Регламента за преносимост на онлайн услуги (т.нар. роуминг за онлайн абонаменти).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР