Фейсбук ще започне да дава предимство на заслужаващи доверие медии

...
Фейсбук ще започне да дава предимство на заслужаващи доверие медии
Коментари Харесай

Фейсбук дава приоритет на заслужаващи доверие източници на новини

Фейсбук ще стартира да дава преимущество на " заслужаващи доверие " медии в нюзфийда си в границите на битката си против " търсенето на сензационното " и " неправилното информиране ", съобщи изпълнителният шеф на компанията Марк Зукърбърг, представен от Ройтерс.

Facebook има над 2 милиарда консуматори месечно и ще ги интервюира, с цел да дефинира кои медии заслужават доверие.

От идната седмица нюзфийдът на Facebook ще даде приоритет на " висококачествените вести " над източници, които се употребяват с по-ниско доверие, съобщи " Фокус ".

" Социалните медии разрешават на хората да популяризират информацията по-бързо от когато и да било до момента и в случай че не се захванем с проблеми като сензационализма, погрешната информация и поляризацията, ние ще ги усилим ", посочи Зукърбърг в собствен пост във Facebook.

" Вече ще питаме нашите консуматори дали познават даден източник на издание на вести и дали му имат доверие. Някои медии са считани за надеждни единствено от своите читатели или фенове, до момента в който други се употребяват с по-голяма степен на публично доверие, даже от хора, които не ги наблюдават директно ", изясни Зукърбърг, представен от Франс прес.

В взаимозависимост от отговорите на потребителите изявления от медии, които са считани за заслужаващи доверие, ще са по-видими в нюзфийда на Facebook.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР