Фейсбук ще продължи да събира информация не само от потребителите

...
Фейсбук ще продължи да събира информация не само от потребителите
Коментари Харесай

Facebook ще продължи да събира данни на своите потребители

Фейсбук ще продължи да събира информация освен от потребителите си, само че и от лица, които не са част от обществената мрежа, само че най-малко един път са употребили услугите и приложенията на Facebook, в това число и whatsapp.

Това заяви пресслужбата на Европейския парламент, откакто ръководителите на Facebook дадоха отговор на 18 въпроса на евродепутатите. Създателят на Facebook Марк Зукърбърг се яви пред ЕП (ЕП) във вторник, с цел да бъде разпитан по въпроси, свързани с подправените вести, сигурността на потребителските персонални данни в обществената мрежа и злоупотребите на " Кеймбридж Аналитика ".

Изслушването продължи час и половина, като евродепутатите първо трябваше да зададат всичките си въпроси към Зукърбърг, на които в следствие той да отговори.

Той още даде обещание, че евродепутатите ще получат писмени отговори на въпросите, на които той не е съумял да отговори на чуването.

Изслушването беше във връзка абсурда с " Кеймбридж Аналитика " – компания, работила по предизборната акция на американския президент Доналд Тръмп – за незаконното източване на данните на над 87 млн. Facebook консуматори. Според данни на Екологичен потенциал, съвсем 3 млн. от засегнатите са европейски жители. Зукербърг обаче удостовери, че Facebook ще се преценява изцяло с новия правилник за отбрана на персоналните данни в Европа (GDPR), които влизат в действие на 25 май. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР