Фейсбук ще направи контрола над личните данни на своите над

...
Фейсбук ще направи контрола над личните данни на своите над
Коментари Харесай

Потребителите ще защитават по-лесно личните си данни, обеща "Фейсбук"

Фейсбук " ще направи контрола над персоналните данни на своите над 2 милиарда консуматори по-лесен в отговор на нова европейска регулация, която влиза в действие през май. Това разгласи основният действен шеф на компанията Шерил Сандбърг на конференция в Брюксел.

" Създаваме нов център за цялост на световно равнище. Той ще събере на едно място главните настройки на " Facebook " и ще направи ръководството на персоналните данни по-лесно ", сподели тя.

Общият правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR) е най-голямата промяна във връзка с неприкосновеността от основаването на интернет насам, отбелязва организация " Ройтерс ".

Компаниите, които нарушават разпоредбите, са застрашени от санкции в размер на 4% от световния им оборот или 20 млн. евро, според коя сума е по-голяма.

Самата " Facebook " е обект на няколко инспекции от разнообразни европейски регулатори, измежду които белгийските и френските организации за отбрана на персоналните данни. Белгийската организация популяризира преди време отчет, в който показваше, че компанията следи активността в интернет даже на хора, които нямат регистрация в нея.

В четвъртък се чака и решение на Съда на Европейския съюз, обвързвано с дело, водено от докторанта по право Макс Шремс. Магистратите би трябвало да решат дали " Facebook " може да бъде съдена в европейски съдилища и дали против нея могат да се предявяват групови искове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР