Фейсбук се подготвя с новите мерки за предстоящите през 2020

...
Фейсбук се подготвя с новите мерки за предстоящите през 2020
Коментари Харесай

Фейсбук ще защитава изборите в САЩ от лъжи

Фейсбук се приготвя с новите ограничения за идните през 2020 година президентски избори в Съединени американски щати, написа Агенция Франс Прес.

Ръководството на обществената мрежа разгласи, че ще следи по-внимателно " следените от страни медии ", които се пробват да манипулират настроенията на гласоподавателите.

" Изправени сме пред все по-съвършени офанзиви от следени от страни сътрудници. Но имам вяра, че в този момент сме доста по-добре готови, в сравнение с за изборите през 2016 година ", сподели притежателя на Facebook Марк Зукърбърг.

Една от новите ограничения е, че вести, идващи от медии, които се управляват от държавните управления на други страни, ще се появяват с етикет, който ще показва източника им. Друга мярка е, че при опит на потребителите да споделят вест, която е била разкрита като подправена от уеб сайтове за инспекция на достоверността, ще изкача предизвестие, че информацията е със съмнителна меродавност.

Освен това Facebook разгласи, че са взели спомагателни ограничения сметките на политици и други участници в изборния развой да не бъдат хаквани или компрометирани от злонамерени лица или организации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР