Фейсбук се е съгласил да плати глоба от 500 хил.

...
Фейсбук се е съгласил да плати глоба от 500 хил.
Коментари Харесай

Фейсбук прие да плати 500 хил. лири заради теча на лични данни от Кеймбридж Аналитика

" Facebook " се е съгласил да заплати санкция от 500 хиляди английски лири, наложена от Британския комитет по информацията, поради приключването на персонални данни на консуматори на обществената мрежа от консултантската компания " Кеймбридж Аналитика ", за които стана ясно, че са били употребявани за операции

Първоначално " Facebook " обжалваше глобата, с цел да може да поддържа личната си насрещна тъжба по случая, само че е реализирано съглашение. Като част от него " Facebook " не поема никаква отговорност за теча на данни, съобщи ББС в сряда.

Американската компания показва, че би желала да е било направено повече по следствието на " Кеймбридж Аналитика ".

" Основните терзания на Британския комитет по информацията бяха, че персоналните данни на английските жители бяха изложени на риск. Защитата на персоналната информация и цялост са от фундаментална значимост, освен за правата на личностите, само че за запазването на мощната народна власт ", разяснява Джеймс Дипъл-Джонстън, заместник-комисар в комитета.

Адвокатът на " Facebook " Хари Кинмонт означи, че обществената мрежа е направила промени за ограничение на вредите от абсурда. Той напомня изказването на комитета, че не са разкрити доказателства, че данните на потребителите на " Facebook " в Европейски Съюз са били трансферирани към " Кеймбридж Аналитика ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР