Фейсбук С всеки изминал ден напредваме с изграждането на парка

...
Фейсбук С всеки изминал ден напредваме с изграждането на парка
Коментари Харесай

Кметът се похвали: Напредваме с изграждането на парка във Възраждане

Фейсбук " С всеки минал ден напредваме с построяването на парка във " Възраждане ". Вече инсталираме оборудванията на новите детски площадки. Надявам се скоро да забележим доста усмивки на дребни и огромни в новия парк ", похвали се кметът на Варна Иван Портних в обществената мрежа, видя Varna24.bg

Новият парк в кв. " Възраждане "  към регион " Младост " ще е подготвен най-късно до есента на 2018 година Това сподели през октомври предходната година зам.-кмета на Варна Христо Иванов при старта на втория стадий от плана.

" Продължаваме работа по построяването на парка. През предходната година приключихме първия стадий с построяването на спортни стадиони и фитнес навън. Предстои същинската работа по парка. Общата сума на обекта е 3,5 млн.лв. 

Ще бъдат построени зони за пешеходци, за колоездене, детска площадка и кътове за отдих. Ще има и лятно заведение. Предвидено е ефектно осветяване. Със зелен плет ще бъде стеснен достъпа до охранителния канал, който също ще бъде реконструиран и приспособен да води дъждовните води.

Около парка ще има ажурна ограда, за се ограничи достъпа отвън входовете. 

Смятаме, че реализацията на този план ще докара до основаване на положителни условия за тази високо съсредоточена с живущи зона и те ще имат място за отдих наоколо до своите домове. 

Обекта ще завърши най-късно през есента на 2018 година Очаква се главното строителство да завърши на пролет, а през есента паркът ще бъде изцяло приключен. Границите на парка са до бул. " Трети март ", сподели още Иванов. 

Изграждането на парка започва в средата на ноември 2015 година и по първична информация трябваше да е подготвен до края на 2016 г. 

" Това е един ангажимент, който бях поел обратно във времето и е част от напъните ни да поддържаме и усилваме зелената система на града ни.  Тук започваме от нулата. Премахват се саморасляци и шубраци, изцяло недостъпна е била зоната до момента. На тези 30 декара ще бъдат построени алеи, осветяване, две футболни стадиони, фитнес навън, детска площадка и кътчета за спокоен отдих за по-възрастните хора и майките с деца ", сподели при първата копка на парка  кметът Иван Портних.

Той посочи, че общата стойност на плана, който поетапно ще се осъществя е 2 млн.лв., като средствата са обезпечени от бюджета на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР