Фейсбук“ разработва система, която ще даде на потребителите по-добра защита

...
Фейсбук“ разработва система, която ще даде на потребителите по-добра защита
Коментари Харесай

След скандала: „Фейсбук“ въвежда нова система за защита на личните данни

„ Facebook “ създава система, която ще даде на потребителите по-добра отбрана на персоналните данни. Това се показва в известие на компанията.

„ Ще предприемем спомагателни стъпки в идващите няколко седмици, с цел да дадем на хората повече средства за надзор на тяхната конфеденциалност. Повечето от тези новости се създават от известно време, само че събитията от последните акцентират тяхната значимост “, се споделя известието, което явно засяга абсурда с Cambridge Analytica, която нелегално е получила данните на към 50 милиона консуматори и ги е употребила в акцията за президентските избори в Съединени американски щати през 2016.

„ Facebook “ ще добави нов бутон, с който всеки ще може да ръководи данните с няколко натискания на клавиш. Потребителите ще могат да прибавят и своя система за отбрана – двуфакторна идентификация.

В известието се споделя още, че в близко време компанията ще оповести по какъв начин събира и изполва данните на потребителите.

„ Ще възобновим нашата осведомителна политика, с цел да е ясно какви данни събираме и по какъв начин ги използваме. Това се отнася единствено до прозрачността и не значи спомагателни права на събиране, потреблението и обмена на данни “, написа още в известието.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР