Фейсбук пуска своя собствена глобална криптовалута. Това ще стане догодина.

...
Фейсбук пуска своя собствена глобална криптовалута. Това ще стане догодина.
Коментари Харесай

Фейсбук пуска собствена криптовалута

Фейсбук пуска своя лична световна криптовалута. Това ще стане следващата година. Клиентите ще са в положение да правят заплащания с новата валута посредством приложенията на компанията, както и с услугата за диалози WhatsApp.

Компанията, която промени общуването онлайн, в този момент стъпва на пазара на финансовите услуги. За криптовалутата, наречена Либра, софтуерният колос ще има поддръжката на 27 компании. Те са се заели да интегрират технологията в своите услуги. Facebook разкри упоритостите си в тази посока, когато разгласи, че 1 милиард и 700 милиона души на планетата без банкови сметки ще могат да се възползват от новата криптовалута, като вършат незабавни и съвсем безвъзмездни финансови транзакции през мобилните си телефони. Сега за Facebook остава да убеди потребителите в ефикасността и надеждността на това платежно средство.

Интернет даде на всеки достъп до информация и демократизира достъпа до безвъзмездни връзки, до момента в който при парите нещата остават непроменени - това сподели Дейвид Маркъс. Бившият президент на интернационалната разплащателна система PayPal от пет години работи за Facebook, където оглави отдела по създаването на блокчейн технологията. Сега Facebook настояват, че да се заплаща с новата криптовалута ще е толкоз елементарно, едвам се чати. Но остават доста неизяснени въпроси, свързани с контрола и сигурността на валутата. И най-много дали потребителите на обществената мрежа ще ѝ се доверят и когато става дума за парите им.

 Facebook ще започва нова виртуална валута следващата година Facebook ще започва нова виртуална валута следващата година
"Фейсбук " показа проектите си за новата виртуална валута "Либра ", която ще започва следващата година, оповестява Би Би Си. Потребителите ще могат да прави...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР