Фейсбук пуска експериментална секция за новинарско съдържание. Facebook News ще

...
Фейсбук пуска експериментална секция за новинарско съдържание. Facebook News ще
Коментари Харесай

Facebook готви нови промени, експериментът вече е в ход

 " Facebook " пуска пробна секция за новинарско наличие. Фейсбук News ще бъде налична към този момент единствено за някои американски консуматори.

Социалната мрежа желае да има особено място, на което хората да четат и да подреждат новинарско наличие. То обаче ще се появява и в главния фийд. За тази концепция създателят на компанията Марк Зукърбърг приказва през лятото по време на полемика с изпълнителния шеф на " Аксел Шпрингер " Матиас Дьопфнер.

Ходът идва след години, в продължение на които " Facebook " променяше тихомълком логаритмите и подредбата на наличието си. Целта му бе да пречи на болшинството читатели да отидат в различен уебсайт – в това число новинарските такива. А множеството от тях разчитат на визити за огромна част от приходите си и неколкократно се постановяваше да финансират нови работни тактики, с цел да запазят видимостта си в обществената мрежа.

В секцията " Новини " ще има асортимент на най-важните информации от деня, юридически от публицисти. Съдържанието ще се сортира по аналог на това, което потребителят следи, споделя и чете, само че ще се демонстрират и " нови " тематики. Ще има и разделяне по тематики, да вземем за пример " бизнес ", " развлечение ", " здраве ", " просвета и техника ", " спорт ". Потребителите ще могат и да скриват текстове, от които не се интересуват.

" Facebook " ще сортира медиите по това дали участват в неговия показател, основан в съдействие с промишлеността, както и ще следи дали съблюдават разпоредбите му срещу дезинформацията.

Сред критериите са дали страницата разгласява така наречен " кликбейт " заглавия – т.е., заблужаващи заглавия, които служат, с цел да привлекат читатели да влязат в страницата. Такова държание ще се санкционира с по-ниско позициониране във фийда. Същото важи за апелите консуматор да " хареса " или " показа " информация, публикуването на подвеждащо или крадено наличие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР