Фейсбук призна, че има споразумения за обмен на потребителски данни

...
Фейсбук призна, че има споразумения за обмен на потребителски данни
Коментари Харесай

"Фейсбук" е споделял данни на потребители с поне четири китайски компании

" Facebook " призна, че има съглашения за продан на потребителски данни с най-малко четири китайски компании, предадоха организациите " Ройтерс " и " Асошиейтед прес ".

Сред тях е " Хуауей ", третият по величина производител на смарт телефони в света, който бе посочен от представители на американското разузнаване като опасност за националната сигурност поради работата му с персонални данни.

Китайските компании " Хуауей ", " Леново ", " Опо " и Ти Си Ел са измежду общо към 60 компании, които са получили достъп до данни на обществената мрежа по " следен " метод, утвърден от " Facebook ", заяви през днешния ден вицепрезидентът по мобилните партньорства Франсиско Варела.

Той направи това изказване, откакто в. " Ню Йорк таймс " разгласява публикация, в която разказва в детайли по какъв начин " Facebook " е давал на производителите на мобилни устройства огромен достъп до данните на приятелите на консуматори без тяхното категорично единодушие. Данните са включвали история на работните места, дали са обвързани и други сходни информации за ползвателите на мобилните устройства и техните другари.

Според обществената мрежа достъпът до данните е бил нужни, с цел да могат потребителите да употребяват всички функционалности на едноименното приложение на смарт телефоните си.

Сенатор Марк Уорнър, най-високопоставеният демократ в сенатската комисия по разузнаването, сподели, че новината поражда основателни терзания. Той пожела да узнае по какъв начин " Facebook " подсигурява, че данните не се трансферират на китайски сървъри.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР