Фейсбук представи плановете си за новата виртуална валута Либра, която

...
Фейсбук представи плановете си за новата виртуална валута Либра, която
Коментари Харесай

Фейсбук ще стартира нова виртуална валута догодина

" Facebook " показа проектите си за новата виртуална валута " Либра ", която ще започва следващата година, оповестява Би Би Си. Потребителите ще могат да правят заплащания с валутата в приложенията на компанията. Очаква се в бъдеще компании като " Uber " и " Виза " да стартират да одобряват " Либра ".


От 2020 година потребителите на " Facebook " ще могат да купуват валутата през платформите на компанията и да я съхраняват в цифров портфейл, наименуван " Калибра " - същото име носи и виновният за плана отдел.

Марк Зукърбърг изясни, че желаят да предложат услуга, при която скоростта на изпращане на " Либра " да е сходна с тази на изпращане на фотография. От компанията оповестиха, че за транзакциите ще бъде взимана " ниска или никаква такса ", само че се чака компанията да получава дребна комисионна при заплащания.

" Facebook " стартира тестова версия на своята блокчейн технология, на база на която ще действа криптовалутата. Софтуерът е с отворен код, което значи, че програмисти могат да я употребяват, с цел да базират разнообразни приложения на нея и да дават противоположна връзка за метода, по който действа.
" Мисията на " Либра " е да бъде семпла световна валута и финансова инфраструктура, която дава достъп на милиарди ", сподели Дейвид Маркус, който дава отговор за " Калибра " и плана " Либра ".
Преди близо месец банковата комисия на американския Сенат изпрати писмо до Зукърбърг, в което попита изпълнителния шеф на " Facebook " по какъв начин ще отбрани финансовите данни на потребителите си. От компанията обясниха, че за финансовите данни ще дава отговор единствено " Калибра " и те нямат да бъдат споделяни с " Facebook ".

В последно време компанията, оперираща обществените мрежи " Facebook " и " Инстаграм ", както и приложението за изпращане на известия " Уатсап ", е подлага на критика за отбрана на персоналните данни на потребителите си.
" Днес Фейсбук се събира с 27 организации по целия свят, с цел да започва съдружие с нестопанска цел " Libra Association " и да сътвори нова валута, наречена Libra. Мисията на Libra е да сътвори семпла световна финансова инфраструктура, която дава достъп на милиарди хора по целия свят. Тя действа с технологията блокчейн и проектът е да започва през 2020 година ", написа Зукърбърг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР