Фейсбук предприема активна кампания за борба с изборите манипулации през

...
Фейсбук предприема активна кампания за борба с изборите манипулации през
Коментари Харесай

Facebook: Русия и Иран ще са основни източници на изборни манипулации през 2020 г.

Фейсбук подхваща дейна акция за битка с изборите операции през 2020 година Социалната мрежа ясно ще отбелязва вести, които идват от държавни медии, и ще даде по-голяма бистрота за произхода на страниците. В изявление за NBC News, изпълнителният шеф на Марк Зукърбърг разгласи, че компанията му е осуетила нови акции за интервенция от Русия и Иран, които дефинира като съществени източници на бъдещи старания за манипулиране.
" Продължаваме да виждаме, че тяхната тактичност се развива ", съобщи Зукърбърг.

" Основното, което разгласяваме, е че открихме поредност от акции, които са доста комплицирани. Те алармират, че тези страни имат намерение да вземат участие в идните избори. "

Зукърбърг добави, че в Китай също се е опитвал да се намеси в разнообразни избори, само че че компанията е съумяла да ги откри и спре.

" Днес виждаме, че Русия и Иран и Китай употребяват от ден на ден и по-усъвършенствани тактики в опитите си за намесят в изборите ", сподели още той.

" Това, че успяхме да ги идентифицираме самодейно и да ги свалим, ненапълно е сигнал, че нашите системи са доста по-напреднали в този момент, в сравнение с преди ", съобщи Зукърбърг.
Компанията разгласи констатацията си в обява в блог, като означи, че са отстранени четири мрежи от сметки, страници и групи във Фейсбук и Instagram, които се занимават с " координирано неавтентично държание ".

Интервюто със Зукърбърг идва на фона на изявленията в съветските медии, че Кремъл ще глобява чаждестранни медии за интервенция в изборите в Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР