Фейсбук прави тонове пари, събирайки и изследвайки тайните на своите

...
Фейсбук прави тонове пари, събирайки и изследвайки тайните на своите
Коментари Харесай

Съосновател на Фейсбук: Ще дам на всеки по 500 долара месечно, но само ако е американец

Фейсбук прави тонове пари, събирайки и изследвайки тайните на своите консуматор, а по-късно продавайки наученото на огромните бизнеси. Затова наподобява напълно рационално да се чака, че някой ден елементарният консуматор на мрежата да получи част от това благосъстояние. Тези дни съоснователят на обществената мрежа предложи повсеместен приход от 500 $ на месец да бъде даван на всеки американец, който изкарва по-малко от 50 000 $ годишно, написа в. " Метро ". За страдание, тази нова обществена помощ няма да излезе от джоба на Марк Зъкърбърг в качеството на опрощение за съществуването на Facebook, а ще бъде финансирана от налог за богатите.

Крис Хюз, който направи милиарди, откакто съфинансира обществената мрежа дружно с Марк, до момента в който той още е бил в Харвард, съобщи, че сходен обезпечен приход е нужен за превъзмогването на резултата от все по-увеличаващото се доходно неравноправие в Съединени американски щати.

Въпреки подема на трудовия пазар в Съединени американски щати, милиони американци не престават да работят в сивата стопанска система, като нямат съвсем никаква сигурност на работното си място и никакви спомагателни трудови облаги, най-много поради автоматизацията и аутсорсинга.

„ Работата на план или парче е единствено върха на айсберга (gig economy) “, сподели Хюз, чиято книга „ Справедлив късмет: Преосмисляне на неравенството и по какъв начин ние печелим “, излезе на пазара във вторник. „ Говорим доста за водачите на Лифт и доставчиците на Postmates, само че под тях са десетки милиони американски служащи, които са краткотрайно заети, работят на половин работен ден, хора, които нямат финансовата непоклатимост, с която сме привикнали, когато имаме работа “, сподели още той.

Идеята държавното управление да обезпечава базов повсеместен приход на своите жители е приветствана от всички, започвайки от някогашния кандидат-президент Хилари Клинтън и приключвайки с милиардера Илон Мъск.

През миналите няколко години Хюз е провел огромен брой диалози и срещи с най-различни служащи и чиновници и е стигнал до извода, че обезпеченият приход е най-мощният инструмент за битка с бедността и стабилизиране на американската междинна класа. „ През последните 20-30 години работното място стана извънредно ненадеждно. Може да съумеете да си намерите работа, само че е малко евентуално тя да ви обезпечи благонадежден приход, спомагателни добавки, отмора или болнични “, прибавя Хюз.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР