Фейсбук От районната администрация на Приморски призоваха варненци да си

...
Фейсбук От районната администрация на Приморски призоваха варненци да си
Коментари Харесай

От Приморски с апел към варненци да си изхвърлят съвестно боклука в контейнерите за разделно събиране

 Facebook От районната администрация на " Приморски " приканиха варненци да си изхвърлят съзнателно отпадъците в контейнерите за разделно събиране, видя Varna24.bg .

Ето какво разясняват от регион " Приморски ":

" Всички сме виждали жълтите и зелени съдове за разделно събиране на боклуци – жълтите за опаковки от хартия, пластмаса и метал, зелените – за опаковки от стъкло. На територията на Район " Приморски " те са повече от 200 на брой, разставени на 117 места. Събраните боклуци се извозват един път седмично.

Дотук – добре. Проблем поражда, когато опаковките са с по – огромни размери, това се отнася най – към този момент за хартиените, картонени боклуци. Вместо да бъдат сгънати и пуснати през отворите в съдовете, те постоянно се оставят на земята наоколо до тях. Това е и грозно, и замърсява и обезсмисля концепцията за екологично събиране и оползотворяване на отпадъците.

Съгласно член 15 и член 17 от Наредбата за ръководство на боклуци на Община Варна, ползвателите на търговски обекти са длъжни да събират разделно боклуци от опаковки от хартия, картон, метали, пластмаси и стъкло и по този начин разделно събраните боклуци да бъдат предадени за оползотворяване на организации, които имат построена система за събиране на боклуци от опаковки на територията на съответния регион на Варна. В тази връзка администрацията на " Приморски " е направила нужните наставления.

Къде сме ние, обособените семейства и жители, в тази обстановка?

Вярно, че цитираната по – горе Наредба планува наказания за нарушителите: санкция от 300 до 1000 лв. за физически лица и от 1400 до 4000 лв. – за компании. Но в случай че го няма съзнанието, че улицата, квартала, региона също са част от нашия дом и би трябвало да ги пазим чисти, никакви наредби и наказания няма да ни оказват помощ да живеем по – добре. Нека стартираме от персоналния образец, по този начин ще приобщим и децата си освен да пазим чисто, само че и ще спомогнем за спестяването на сила и първични материали след преработката на разделно събраните боклуци!

А потвърдена максима е, че хубостта респектира, възпитава и ни прави по – положителни!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР