Фейсбук обяви днес, че ще инвестира 300 милиона долара в

...
Фейсбук обяви днес, че ще инвестира 300 милиона долара в
Коментари Харесай

Фейсбук инвестира $300 милиона за журналистика

Фейсбук разгласи през днешния ден, че ще влага 300 милиона $ в свързани с публицистиката планове през идващите три години, съобщи Франс прес. Една от задачите на компанията е да подтиква локалните медии, които страдат от цифровата гражданска война.
" Ще продължим битката против подправените вести, дезинформацията и нискокачествената информация, само че също така имаме опцията и отговорността да оказваме помощ на локалните медии да се разрастват и да съумяват ", написа в обява във Facebook Кембъл Браун, вицепрезидент на Facebook за съдействие с медиите.

Facebook започва при започване на януари 2017 година своя план за публицистиката, чиято съществена цел е да ускори връзките на компанията с медийната промишленост. Тогава ставаше дума най-много за оферти на Facebook към медиите по какъв начин да усилят приходите си от своето наличие в обществената мрежа и по какъв начин да бъдат създадени механизми на съдействие сред Facebook и медиите.

Facebook (който разполага с 2,2 милиарда дейни потребители) реши да отиде още по-далеч и да вземе присъединяване в още доста медийни планове, част от които занапред ще бъдат разработвани. Освен това компанията ще сътвори взаимно с центъра " Пулицър " специфичен фонд от пет милиона $, който ще бъде предопределен да поддържа финансово журналистически планове на локални медии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР