Фейсбук Община Варна се включи в кампанията Аз вярвам и

...
Фейсбук Община Варна се включи в кампанията Аз вярвам и
Коментари Харесай

Община Варна се включи за поредна година в кампанията Аз вярвам и помагам

 Facebook Община Варна се включи в акцията " Аз имам вяра и оказвам помощ ", като общо бяха предадени над 200 кг пластмасови капачки. В самодейността взе присъединяване за поредна година и кметът Иван Портних. Средствата, събрани след предаването на капачките за преработване, ще бъдат употребявани за закупуване на здравна инсталация за болнични заведения. Благотворителната акция се провежда от Владислав Николов и хиляди варненци се включиха в нея, като предаваха капачки на пункт пред катедралния храм “Успение Богородично ". Пластмасата се транспортира със съдействието на Община Варна.

“Поздравявам уредника на акцията Владислав Николов за упоритостта и силата, с която съумява да предизвика съпричастността на хората. Инициативата е доста скъпа и с това, че е възпитателна за децата. Браво на всички, които се включиха интензивно в акцията, които имат вяра в положителното и оказват помощ! Не инцидентно тази акция потегли преди 5 години от Варна и обхвана цялата страна! ", показа кметът в обществената мрежа, където разгласява и фотоси от събитието.

Той напомни, че със средства, обезпечени от Община Варна, бе построен специфичен асансьор в профилираната АГ болница, който бе открит преди ден, съществени поправки са направени и в родилните отделения в града.

“Кампанията започва преди 5 години от Варна. За тези години сме събрали 111 тона пластмасови капачки и сме закупили 11 апаратури. След три седмици чакаме девет нови. Благодаря за поддръжката на кмета, както и за съдействието от страна на общинската администрация ", изясни Владислав Николов.

Дни преди акцията пред Катедралата, по самодейност на Сали Светославов, известен с положителните си начинания студент от Варна, контейнери за капачки бяха инсталирани в 3 учебни заведения в гр. Варна- СУХНИ " Константин Преславски ",

СУ " Любен Каравелов " и ОУ " Христо Ботев " (кв. Аспарухово.

Инициативата за слагане на оборудванията е по концепция на Сали Светославов и се провежда от Студентския съвет на ВСУ " Черноризец Храбър ".

Датата на слагането на контейнерите е 05.06.2020 година

На слагането на оборудванията участваха Доротея Николаева ръководител на Студентския съвет на Варненския свободен университет, шефовете на трите учебни заведения и ученическите им препоръки.

" Преждевременно родените у нас деца са по към 6000 на година. Каузата за събиране на капачки, която ние поддържаме е точно обвързвана с обезпечаване на кувьози за недоносените бебета. Когато вършим нещо с положително желание, цялата Вселена ни спомага!

Благодарим на шефовете и ученическите препоръки на трите варненски учебни заведения! Специални благодарности към компанията Едноличен търговец " Димитър Михайлов " за изработването на прелестните уреди! ", показа за медията ни Сали Светославов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР