Фейсбук няма как да спре достъпа ни до „Месинджър“, ако

...
Фейсбук няма как да спре достъпа ни до „Месинджър“, ако
Коментари Харесай

Може ли Facebook да спре достъпа ни до Messenger, ако не приемем новите му правила?

Facebook няма по какъв начин да спре достъпа ни до „ Месинджър “, в случай че не приемем новите правила за дискретност, съобщи за „ Дарик “ Павел Хрисков, шеф на софтуерна компания.

На 25 май влиза в действие новият Регламент за отбрана на персоналните данни и обществената мрежа стартира да изпраща вести на потребителите, че в случай че не се съгласят с променените условия за дискретност, няма да могат да употребяват услугата.

Начинът, по който Facebook подканва потребителите си да одобряват новите правила на дискретност звучи ултимативно. „ Съобщението от обществената мрежа към потребителите е от вида на „ Ето, тази услуга я ползвайте, само че преди този момент кликнете “. Въпреки това след тази дата няма по какъв начин човек да бъде стеснен в потреблението на безвъзмездна услуга, тъй като не се е съгласил с избрани правила “, уверен е Хрисков.

Той добави, че задачата на новият Регламент за отбрана на персоналните данни е потребителите да имат опция да вземат решение дали желаят занапред нататък данните им да бъдат употребявани и да получават известия от разнообразни компании и институции. Това е моментът да разчистим електронната си поща, уточни специалистът.

„ Липсата на отговор към този момент значи и противоречие – повече не би трябвало да ви изпращат каквито и да е търговски известия “, уточни той.

Павел Хрисков сподели още, че към 80 % от дребните и междинните предприятия освен в България, само че и в целия Европейски Съюз не са подготвени за регламента, само че това не е причина за терзание. По думите му от 25 май в действителност ще стартира последователното нахлуване на новите правила.

Хората не би трябвало да се тормозят, че не са готови. Регламентът е изработен, с цел да се замислим, че би трябвало пазим информацията на другите и дребните организации биха могли да се оправят сами, посочи Хрисков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР