Фейсбук не е просто социална мрежа, а цял отделен паралелен

...
Фейсбук не е просто социална мрежа, а цял отделен паралелен
Коментари Харесай

Задължения на добрия фейсбук приятел

Facebook не е просто обществена мрежа, а цялостен обособен успореден свят със свои правила и закони. Всяко деяние си има своята причина и надлежно – последици. Дали ще лайкнеш нечия фотография, или не. Дали ще коментираш нечие събитие, или не. Понякога истината се крие в мълчанието и пасивността. Виртуалното другарство също си има своите правила. Добрият фейсбук другар е претрупан със отговорности, които са като неписани закони и които би трябвало да се следват, в случай че не желае да бъде детрониран от този висок пост. Например:

1. Добрият фейсбук другар би трябвало да лайкне всяка твоя фотография.

Желателно е също по този начин да не е с апатичен палец, а най-малкото учудено дребосъче или сърчице. Това показва по-лично отношение и демонстрира на другите лайкващи, че вие имате по-специално място в живота на гордия притежател на фотографията. Независимо какъв брой постоянно вашият приятел/ка качва фотография, вие сте задължен да реагирате. Ако в действителност държите на него, евентуално към този момент ползвате опцията „ Близки другари “, с цел да не пропуснете никое негово деяние.

2. Добрият фейсбук другар разяснява всяка твоя фотография.

Желателно е да поставите минимум някой стикер със сърце или от по-популярните в последно време гифове. Също по този начин се одобряват мнения като: „ Прекрасница! “, „ Най-красивата! “ и прочие. Ако става дума за мъжко другарство, можете да се разминете с „ Евалата, брат! “ или „ Машина! “ Общо взето препоръчаните образци са използвани съвсем във всяка обстановка.

3. Добрият фейсбук другар те тагва в коментар под някой клип.

Това показва близки връзки, тъй като показвате, че не рискувате да бъдете нахокани, задето сте изтипосали индивида в коментар под някакъв задграничен клип с 18276056 лайка и/или коментара. Освен това участниците са напълно наясно, че и другите им „ другари “ виждат всичко, което си пишат под този клип, защото наличието е обществено, което придава спомагателна тежест на постъпката.

4. Добрият фейсбук другар прибавя с теб положение.

Дори да не сте на процедура дружно сега, е целесъобразно от време на време да оповестявате на хората по какъв начин се чувствате с еди кого си. Например „ Чувствам се блажен в компанията на… “, „ Чувствам се късметлия в компанията на… “ Това е също наложителна част от отговорността да си фейсбук пирятел, а не прочут.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР