Фейсбук - най-голямата социална мрежа, блокира достъпа на сина на

...
Фейсбук - най-голямата социална мрежа, блокира достъпа на сина на
Коментари Харесай

Фейсбук отряза достъпа на сина на Нетаняху

Фейсбук - най-голямата обществена мрежа, блокира достъпа на сина на израелския министър председател Бенямин Нетаняху - Яир. Той не може да употребява страницата си в мрежата за интервал от 24 часа. Мярката е била наложена поради коментар, в който Яир назова онлайн платформата " мисловна полиция " и показа неразрешено по-рано наличие, съобщи Асошиейтед прес.

Вчера Яир Нетаняху атакува фейсбук за това, че по-рано беше свален негов пост, в който той призоваваше за " възмездие за гибелта " на двама израелски бойци, убити през предходната седмица от палестинци с огнестрелно оръжие, както и за изпъждане на палестинците. Той показа фотоси на по-ранния пост в туитър в нарушаване на разпоредбите на фейсбук за другарство сред потребителите.
През предходната седмица фейсбук отстрани пост на Нетаняху, в който той написа, че би " предпочел " " всички мюсюлмани да изоставен земята на Израел ".

" Знаете ли къде няма атентати? В Исландия и Япония, където по случайност няма мюсюлмани ", написа в четвъртък Яир Нетаняху, което беше нормална провокация в обществената мрежа, съобщи Франс прес.

Малко по-късно младият Нетаняху написа, че има единствено два пътя за реализиране на мир: " всички евреи да си тръгнат или всички мюсюлмани да изоставен ", добавяйки " избирам втората опция ".

Двама израелски бойци и прибързано родено бебе починаха след палестински офанзиви на Западния бряг на река Йордан през предходната седмица.

След като фейсбук отстрани тези постове, Яир Нетаняху написа текст, в който подлагаше на критика политиката на фейсбук, която не пипа съгласно него " хиляди постове, призоваващи за заличаването на уврейската страна и за гибел на евреите ".

Този пост стана причина за блокиране на достъпа му за 24 часа и Яир написа в туитър, че фейсбук упражнява тирания върху мисълта.
Facebook не направи незабавно изказване по случая.

27-годишният наследник на Нетаняху си навлече рецензиите на медиите поради груби постове и разблуден живот за сметка на обществото.
Той е една от обичаните цели на критиците на татко му, които акцентират, че данъкоплатците заплащат за неговата защита, за водач и за метода му на живот в резиденцията, въпреки да не заема никакъв формален пост, показва Агенция Франс Прес.

В началото на тази година обявата на объркващ запис с Яир Нетаняху провокира скандал.
По време на запой в стриптийз клубове в Тел Авив през лятото на 2015 година Яир споделя апропо на различен юноша от компанията - наследник на един от най-богатите хора в Израел, - че министър-председателят е оказал помощ на татко му да завоюва милиарди долари с помощта на значима договорка за експлоатирането на израелски природен газ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР