Фейсбук и Туитър взеха нови мерки за борба с дезинформацията

...
Фейсбук и Туитър взеха нови мерки за борба с дезинформацията
Коментари Харесай

Фейсбук и Туитър с нови мерки срещу дезинформацията в изборите в САЩ

Facebook и Туитър взеха нови ограничения за битка с дезинформацията в изборите в Съединени американски щати след отправяните им рецензии за прекомерно повърхностно отношение към подправените вести и акциите за дезинформация, които съгласно някои са повлияли на резултата от президентските избори през 2016 година, съобщи Ройтерс.

Facebook стартира Изборен информативен център, който разрешава на всички консуматори на Facebook и Инстаграм да получават достъп до точна и лесна за намиране в интернет информация за гласуването.

Американските жители ще могат да ревизират дали са вписани в изборните описи на своя щат, а в противоположен случай ще бъдат препратени към верния уебсайт. Те също по този начин ще могат да се срещнат с разпоредбите на своя щат за неприсъствено гласоподаване.

Туитър разшири разпоредбите си против дезинформацията за предварителното гласоподаване и гласуването по пощата. Става дума за нови политики за даване на вярна информация за всички налични разновидности за гласоподаване, в това число неприсъствените и реагиране на погрешни изказвания по тези тематики.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж е заявявал без доказателства, че гласуването по пощата, за което се чака внезапно да се усили поради епидемията от ковид, е податливо на всеобщи измами, отбелязва Ройтерс. През 2016 година близо една четвърт от гласоподавателите гласоподаваха по този метод. Според мнозина специалисти откритата процедура и децентрализираното естество на изборите в Съединени американски щати мощно затрудняват измамите с пуснатите по пощата бюлетини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР