Фейсбук и Туитър обявиха промяна в правилата си, предаде Асошиейтед

...
Фейсбук и Туитър обявиха промяна в правилата си, предаде Асошиейтед
Коментари Харесай

Фейсбук и Туитър променят правилата си за политически реклами


Facebook и Туитър оповестиха смяна в разпоредбите си, съобщи Асошиейтед прес. Туитър съобщи, че рекламодателите, платили за политически реклами за Съединени американски щати ще би трябвало да се разпознават и да потвърждават, че се намират в страната, като дават тестван адрес за преписка.

Новите правила ще се отнасят до всички реклами, които може да повлияят на резултатите от избори.

Google и Facebook към този момент оповестиха сходни ограничения за инспекция, готвейки се за изборите в Съединени американски щати в средата на президентския мандат на Доналд Тръмп.

Снощи Facebook заяви, че ще уголемява условията си към рекламите, които засягат разделящи обществеността въпроси като контрола над оръжията и абортите, даже в случай че самите реклами не поддържат съответен претендент. Когато потребителите кликнат върху сходна реклама, ще бъдат отвеждани на страница с спомагателна информация, в това число какъв брой хора са видели рекламата и кой е платил за нея.

Върховният съд на американския щат Калифорния постанови, че обществените медии ще би трябвало да предават обществено наличната информация за консуматори, в случай че тя се изисква в правосъдни каузи, съобщи Асошиейтед прес.

Адвокати на обществените медии твърдяха, че законите за отбрана на персоналните данни не разрешават това и че ответниците по сходни искове имат други способи да се снабдят с информацията. Върховният съд се намеси, откакто ответник, упрекнат в ликвидиране в Сан Франциско, изиска видеозаписите и други данни, оповестени в обществените медии Facebook и Инстаграм от жертвата и един от очевидците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР