Фейсбук > Георги ГривневДвамата са признали вината си на разпити

...
Фейсбук > Георги ГривневДвамата са признали вината си на разпити
Коментари Харесай

Убиецът на Георги пуснал сода каустик в супата на съученик!

Фейсбук > Георги Гривнев
Двамата са признали виновността си на разпити през днешния ден, съобщи на брифинг по случая окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов. Мотивите за убийството са както от персонален темперамент, по този начин и от користни цели, сподели Деянов. Шефът на РПУ-Смолян Костадин Бундов посочи, че повече са надвили за убийството претекстове от финансов и битов темперамент. " Извършителят на убийството и неговият помощник са обвинени и открити от проверяващите за по-малко от 24 часа, Смолян може да спи умерено, че полицията и прокуратурата си правят работата “, съобщи окръжният прокурор.

Убиецът и жертвата се познавали от взаимното си престояване в пандиза. Венилин е излежавал присъда до 8 март т.г. за обир. 20 дни е бил на независимост, преди да изчака да пуснат Георги и да го убие, написа " Смолян прес ". За убийството го грози присъда от 10 до 20 години затвор.

Венилин е остарял познайник на полицията, има присъди още от 17-годишен, когато лежи в Бойчиновци като малолетен за първата си кражба. Следват още 12 присъди за обири и грабежи. През 2012 година е наказан и в Пазарджик за опит за ликвидиране на съученик. Заедно с различен възпитаник пуснали сода каустик в супата на съученик в ТВУ " Ангел Узунов “ в Ракитово през 2010 година Последната присъда, за което лежи 3 години и четири месеца в пандиза, е за жесток обир в хранителен магазин в центъра на Смолян, в който Венилин нахлу с револвер. Марин също като Венилин е на 24 години.

Преди да бъдат приведени за следствени дейности за убийството в Смолян, двамата са били арестувани по друго закононарушение с предписание на Районна прокуратура – Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР