"Фейсбук" (Facebook) вербува десетки финансови компании и онлайн търговци, за

...
"Фейсбук" (Facebook) вербува десетки финансови компании и онлайн търговци, за
Коментари Харесай

Фейсбук разработва платформа за разплащания, базирана на криптовалута

"Фейсбук " (Facebook) вербува десетки финансови компании и онлайн търговци, с цел да подкрепи стартирането на платежна система, основана на криптовалута, възползвайки се от своята гигантска обществена интернет мрежа, оповестява БНР, базирайки се на "Уолстрийт джърнъл ".

Ако усилието се окаже сполучливо, то заплашва да хвърли в ужас обичайна и доходоносна електронна търговия и евентуално ще се окаже най-масовото приложение на криптовалута. Тази концепция идва в миг, когато общественият медиен колос е под мощен напън от страна на регулатори, консуматори и акционерите да се оправи с минусите в поверителността на персоналните данни.

В основата на самодейността, която е в ход от повече от година и е с кодово название Project Libra, е цифрова валута, която потребителите ще могат да изпращат един на различен и да я употребяват, с цел да вършат покупки както в границите на "Фейсбук ", по този начин и в интернет, оповестява "Уолстрийт джърнъл ", цитирайки лица, осведомени с въпроса.

Тайните проекти на "Фейсбук " за нова платежна система включват както вложения от обичайните финансови компании, по този начин и капацитета на потребителите на обществената медия, като те ще бъдат възнаградени за активността си по новата платформа.

"Уолстрийт джърнъл " обаче отбелязва, че трудностите пред плана са много високи. Досега цифровите валути не съумяха да се наложат съществено при разнообразни разплащания. Съществуващата система е цялостна с вкоренени ползи и софтуерни спънки. В същото време непрекъсната борба на "Фейсбук " с консуматори, вложители и регулатори прави много внимателен момента да се създава сходна платформа.

В изгода на този проект обаче е обстоятелството, че една трета от хората в света се вписват ежемесечно във "Фейсбук " и всички те се нуждаят да пазарят разнообразни неща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР