Фейсбук (Facebook) ще възстанови възможността на австралийските медии да публикуват

...
Фейсбук (Facebook) ще възстанови възможността на австралийските медии да публикуват
Коментари Харесай

Фейсбук ще върне новинарското съдържание за и на Австралия

Фейсбук (Facebook) ще възвърне опцията на австралийските медии да разгласяват вести в обществената мрежа, както и потребителите в Австралия да споделят новинарско наличие изобщо. Това заяви BBC.
Австралийският финансов министър Джош Фрайденбърг заяви новината, като посочи, че това щяло да стане " в идващите няколко дни ". Причината за смяната на обстановката са ремонти в законопроекта, който Австралия готив за регулация на активността на обществените мрежи.
 Facebook потегли на война с Австралия - поради пари за вести Facebook потегли на война с Австралия - поради пари за вести
Публикации на австралийски медии, оповестени на техните страници във Facebook (Facebook), бяха отстранени от администрацията на платфор...
Законопроектът провокира съществено напрежение, защото всъщност задължава Facebook и мрежи като нея да заплащат на австралийските издатели за " използването " на тяхно наличие – т.е. обществената мрежа (както и други софтуерни колоси като Google) да заплаща за шерването на наличие от медии. Компанията на Марк Зукърбърг не одобри това и в отговор спря опцията австралийското новинарско наличие да излиза във Facebook.
Какви тъкмо ще са измененията в законодателството, не е изцяло ясно, само че от Facebook разясниха, че имат увещание, че новият закон няма да ги принуди наложително да договарят с австралийските издатели и медийни компании за " заслужено систематизиране " на доходи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР