Фейсбук (Facebook) съобщи днес, че ще открие три нови центъра

...
Фейсбук (Facebook) съобщи днес, че ще открие три нови центъра
Коментари Харесай

"Фейсбук" ще открие центрове за обучение по дигитални умения в Европа

Фейсбук " (Facebook) заяви през днешния ден, че ще открие три нови центъра в Европа, с цел да образова хората на цифрови умения, като се ангажира за две години да образова един милион души, съобщи " Ройтерс ".

Американската компания, която е подложена на регулаторен напън на Стария континент поради проблеми, вариращи от отбрана на персоналните данни до антимонополни въпроси, заяви, че ще открие три образователни центъра в Испания, Полша и Италия, както и ще влага 10 милиона евро (12.2 милиона долара) във Франция посредством подразделението си за изследвания в региона на изкуствения разсъдък.

Съществува паниката, че цифровата гражданска война води до закъснение на някои хора и желаеме да уверим, че влагаме в цифровите познания, с цел да дадем на хората уменията, от които имат потребност, с цел да вземат участие пълноценно в цифровата стопанска система, уточни основният действен шеф на Facebook Шерил Сандбърг пред " Ройтерс ".

Центровете ще оферират образование по цифрови умения, медийна просветеност и онлайн сигурност на групи с стеснен достъп до технологии, в това число възрастни хора, младежи и бежанци. Освен това " Facebook " даде обещание да образова един милион души до 2020 година.

Решението на " Facebook " е оповестено на фона на полемиките измежду страните от Европейски Съюз за повдигане на налога на софтуерните мултинационални компании след напън от огромните страни, които упрекват компании като " Амазон " (Amazon), " Google " (Google), " Епъл " (Apple) и " Facebook " в понижаване на данъчните си заплащания посредством пренасочване на облагите в Европейски Съюз към страни с ниски налози като Люксембург и Ирландия. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР