Фейсбук (Facebook) изгражда масивна соларна ферма в Западен Тексас, за

...
Фейсбук (Facebook) изгражда масивна соларна ферма в Западен Тексас, за
Коментари Харесай

Фейсбук изгражда гигантска соларна ферма в Тексас чрез първите си преки инвестиции във възобновяема енергия

" Facebook " (Facebook) построява солидна слънчева плантация в Западен Тексас, за която се счита, че е един от най-големите слънчеви планове в Съединени американски щати, като това са и първите директни вложения на водещата обществена медия във възобновима сила, оповестява организация MarketWatch.

Бостънската компания за разработка на възобновими енергийни източници Longroad Energy разгласи неотдавна, че е сътрудник с " Facebook " за плана на стойност 416 милиона $, освен това тъкмо когато обществената медия приключва построяването на център за данни покрай град Албакърки, напомня БНР.

Проектът Prospero Solar на север от град Одеса, Тексас, ще има потенциал от 379 мегавата, което е задоволително, с цел да зареждат към 72 000 жилища въз основата на междинните за страната стойности.

Самият план надвишава задачата на " Facebook " да употребява възобновима сила за зареждане на своите центрове за данни, където международната обществена медия съхранява фотоси, видеоклипове и друга информация, която хората разгласяват на нейната платформа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР