Фейсбук (Facebook Inс) ще започне да използва картички, изпратени по

...
Фейсбук (Facebook Inс) ще започне да използва картички, изпратени по
Коментари Харесай

"Фейсбук" ще проверява с пощенски картички кой иска да купува изборна реклама

Фейсбук " (Facebook Inс) ще стартира да употребява картички, изпратени по пощата на Съединени американски щати, с цел да ревизира самоличността и местоположението на лицата, които желаят да купят реклама на уеб страницата й, обвързвана с американски избори, заяви представител на компанията, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Верификацията посредством пощенска картичка с код е най-новото изпитание на " Facebook " да реагира на рецензиите от членове на Конгреса, специалисти по сигурността и групи за мониторинг на избори, съгласно които компанията наред с други обществени медии е засякла със забавяне, а по-късно е реагирала постепенно на използването от Русия на техните платформи за разпространение на разделящо обществото политическо наличие, в това число дезинформация, по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Използването на пощенски картички, съдържащи характерен код, ще се изисква за рекламите, споменаващи съответен претендент за федерален пост, съобщи Кейти Харбат, шеф на политическите стратегии в компанията. Изискването няма да важи за политически реклами, отдадени на тематики, посочи тя.

Ако пуснете реклама, споменаваща претендент, ние ще ви изпратим пощенска картичка и вие ще би трябвало да употребявате този код, с цел да докажете, че се намирате в Съединени американски щати, изясни Харбат на конференция през уикенда, на която участваха също шефове от " Туитър " и " Google ".

Това няма да реши всички проблеми, само че изпращането на кодове по старомодната поща е най-ефективният способ, до който може да прибегне една софтуерна компания, с цел да попречи на руснаци и други неприятни играчи да купуват реклами, представяйки се за някой различен, сподели Харбат за " Ройтерс ".

Според американското законодателство задгранични жители нямат право да вършат дарения в пари или други полезности или да вършат разноски по отношение на каквито и да било федерални щатски или локални избори в Съединени американски щати.
Харбат не посочи по кое време " Facebook " ще стартира да разчита на пощенските кодове, само че акцентира, че те ще бъдат въведени в приложимост преди междинните избори за Конгрес през ноември.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (672)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР