Фейсбук (Facebook Inc.) обяви, че инцидент със сигурността, който е

...
Фейсбук (Facebook Inc.) обяви, че инцидент със сигурността, който е
Коментари Харесай

Фейсбук е съхранявала имейл контакти на 1.5 млн. души, без да ги пита

" Facebook " (Facebook Inc.) разгласи, че случай със сигурността, който е изложил на вътрешен риск редица пароли на " Инстаграм " (Instagram), е бил доста по-лош от първичните упования.

След като през март от компанията оповестиха, че обзор за сигурността е открил, че " десетки хиляди " пароли на потребителите на Instagram са били погрешно съхранявани под формата на елементарен и елементарно наличен текстoв файл, вицепрезидентът на Фейсбук Педро Канахуати, отговарящ за сигурността и неприкосновеността на персоналните данни, съобщи в четвъртък вечерта, че съгласно последни оценки са били наранени " милиони " от потребителите на Instagram, оповестява организация MarketWatch.

" Ще уведомим всички тези консуматори, както направихме и с другите ", написа в блог пост Педро Канахуати. " Нашето следствие обаче откри, че тези съхранявани пароли не са били обект на вътрешна корист или погрешно налични ".

Агенция MarketWatch означи, че нормално паролите на Фейсбук и на Instagram се маскират на вътрешните сървъри на компанията, тъй че даже чиновниците на водещата международна обществена интернет медия да не могат да ги виждат. През март " Facebook " обаче разгласи, че изложените на риск пароли са били съхранявани в текстови дневници, налични за някои вътрешни инженери и разработчици на компанията, и че казусът в следствие е бил отхвърлен.

В четвъртък " Facebook " не уточни съответно какъв брой милиони консуматори на Instagram са били наранени, като единствено означи, че тази спомагателна информация е била открита " едвам неотдавна ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР